29 / 09 / 2024

Konut Konferansı 2010a ilgi yoğun oldu!

Konut Konferansı 2010a ilgi yoğun oldu!

Dünyaca ünlü yerli ve yabancı uzmanların gözünden Konut Sektörü, çözümleri ve trendler Konut Konferans 2010’da masaya yatırıldı




Konut sektörünün gelecek vizyonunun ortaya konulduğu, ‘Konut Konferans 2010’a ilgi yoğun oldu. Dünyaca ünlü yerli ve yabancı uzmanların gözünden Konut Sektörü, çözümleri ve trendler Konut Konferans 2010’da masaya yatırıldı. Konut sektörünün gelecek vizyonunun ortaya konulduğu, Türkiye’nin “konut”a özel kurgulanan ilk buluşması “Konut Konferans 2010”, 21 Ekim 2010’da Yap -Endüstri Merkezi’nde konunun yerli ve yabancı uzmanlarını sektör ile biraraya getirdi.

Konut geliştirmedeki finansal dinamikler - yeni iş modelleri - enerji verimliliğinin önemi ve örnek uygulamalar - orta ve dar gelir grubuna yönelik konutlar - bina tasarımında enerji tasarrufu - sosyal anlamda sürdürülebilir konut tasarım ve planlama - marka konutlar Konut Konferansı’nda gündeme taşındı. Yapı dünyasın bilgi merkezi olarak 42 yıldır etkinliğini sürdüren Yap -Endüstri Merkezi (YEM) tarafından 21 Ekim 2010’da YEM Etkinlik Salonu’ nda gerçekleştirilen Konut Konferans 2010’ da Türk konut sektörünün geleceği ele alındı. Konut Konferansı 2010’ a dünyaca ünlü konuklar ve Türkiye’ den sektörün önde gelen uzmanlar katıldı . Yap -Endüstri Merkezi (YEM) Yönetim Kurulu Başkan Doğan Hasol, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Işık Gökkaya ve  TOKİ  Başkan Erdoğan Bayraktar’ın konuşmalarıyla başlayan konferansa ilgi yoğundu.

Türkiye'den ve dünyadan mimarlar, tasarımcılar, plancılar, geliştiriciler, müteahhitler, malzeme üreticileri, ekonomistler başta olmak üzere sektörün önde gelen profesyonellerini bir araya getiren Konut Konferans ’ na, teknolojik, ergonomik, estetik ve performans ürünleriyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran, sadece Türkiye’ de değil, dünyada da ankastre ürünler pazarını  lideri olan ve alanında öncü projelere her zaman destek veren Siemens Ev Aletleri ve birçok ülkede alçı ve alçı ürünleri konusunda pazar lideri bir dünya markası olan Saint-Gobain Rigips ana sponsor, Autodesk, Dumankaya ve Vorne sponsor, Soyak, Velux ve Ytong ise alt sponsor olarak destek verdiler. Konferans GYODER ve ULI Türkiye tarafından ise kurumsal olarak desteklendi.

‘Konut’ un Türkiye için her zaman önemli bir konu olduğuna vurgu yapan YEM Yönetim Kurulu Başkan Doğan Hasol, artan nüfusun kentler üzerinde bir baskı yarattığını ve gecekondulaşmayla beraberinde getirdiğini, konut olgusunun zamanla karakter değiştirerek bir spekülasyon aracına dönüştüğünü belirtti. Konuşmasında TOKİ’ nin başarılı işlere imza attığına, gecekondulaşma ve kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesinde önemli bir pay olduğuna değinen Hasol, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği Başkan olarak TOKİ projelerinde mimari kalitenin arttırılması için destek istedi. Kamunun yol gösterici olma özelliğini anımsatan Hasol, “ T pk sanatta olduğu gibi, mimarlığın da gelişip yeşerebilmesi için ülkenin desteğine ihtiyacı vardır” dedi.

Doğan Hasol'dan sonra söz alan GYODER Başkan Yardımcısı Işık Gökkaya, ekonominin yüzde 10,3 büyüdüğü bir ortamda yüzde 21,9 gibi bir büyüme trendi yakalayan inşaat sektöründe 'konut' kaleminin geçirdiği yap sat değişiklikleri aktardı ve gelinen noktada gelişen tüketici beklentilerinin sektörü nasıl yönlendirdiği üzerinde durdu. Sektörde daha da sağlıkıl , sürdürülebilir bir gelişme için yapılmas gereken çeşitli düzenlemeler olduğuna dikkat çeken Gökkaya, kredi faiz oranlarının düşmesinin ve ikincil piyasaların oluşturulmasının öneminin altını çizdi.

Işık Gökkaya'dan sonra kürsüye gelen TOKİ Başkan Erdoğan Bayraktar da gelinen noktada konut kavramının nasıl gelişerek, insanların yaşam biçimlerini şekillendiren bir konsepte dönüştüğü üzerinde durdu. "İnsanlar, artık sağlam, kaliteli, çağdaş olanaklar da barındıran yerleşim birimlerinde yaşamak istiyorlar" diyen Bayraktar, Türkiye'nin önündeki en önemli sorunlardan birinin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Konut Konferans ’ndan Satır Başları …

“Konutta Geleceğin Ayak İzleri” Paneli

Konut Konferans 2010’ un ilk paneli olan, Soyak Holding CEO’su ve GYODER İcra Kurulu Üyesi M . Emre Çaml bel tarafından yönetilen ‘Konutta Geleceğin Ayak izleri’ başlıklı oturumda, panelistler Finansç Tony Ciochetti (M I T Gayrimenkul Merkezi Başkan), Makine Mühendisi Prof. Dr. Pınar Mengüç (Özyeğin üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi Başkan ) ve Mimar Tatsuya Yamamoto (TAGO Mimarlık) konut sektörünün genel finansal değerlendirmesi ışığında; geleceği üzerinde en önemli etki alanını yaratan tasarım enerji ve sosyal boyutlar ile tartıştılar.

“Markalaşan Konut Kazanıyor!” Paneli

Ülkemizde konut arzında kalitenin yükseltilmesi, tüketiciye uygun fiyatlı ve kaliteli konutlar sunulmasının en önemli adımı markalaşmadan geçiyor. Konut Konferans 2010'da TAG Platform Genel Koordinatörü Banu Binat başkanlığında gerçekleşen 'M arkalaşan Konut Kazanıyor' panelinde Siemens Ev Aletleri Pazarlama Direktörü Haluk Çelebioğlu, Dumankaya İnşaat Yönetim
Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, DB Mimarlık Kurucu Ortağ Bünyamin Derman ve Autodesk Akdeniz Bölgesi Satış Müdürü Kostas Samaras, 'marka konut' kavramını masaya yatırdılar. Konuşmacılar, tasarımın, malzeme seçiminin, dijital görselleştirmenin konutta markalaşmaya ve pazarlamasına katkılarını irdelediler.

“Konut Tasar m ve Planlama” – İstanbul’a Özel Çözümler

Konut Konferans kapsamında yaptıkları anahtar konuşmalarda, Christophe Egret ve David West, İstanbul ve Londra’ y metropol olarak karşılaştırdılar. Her iki kentin eşiklerini göz önünde bulundurarak “ Konut Tasarım ve Planlama”  kapsamında genel yaklaşı m konusundaki deneyimlerini izleyicilerle paylaştılar. Konut’ un yalnızca bir barınma mekân , tasarım sorunsal olmadığını; kentin büyüyen, küçülen organik bir parças olduğunu ve bu yüzden kentsel planlama boyutunu gözden kaçırmadan sürdürülebilir biçimde tasarlanması gerektiğine inanan Egret ve West bu çizgide tasarladıkları New Islington Millenium Köyü, Manchester Holt Town, Middleheaven Docks ve Earls Court gibi tasar mlar n konuklarla paylaştılar. 

Basında yer alan diğer haberler:

Uzmanları, konut sektörünü masaya yatırdı
Yapı EndüstriMerkezi (YEM) tarafından düzenlenen ve konut sektörünün gelecek vizyonunun ortaya konulduğu ‘Konut Konferansı 2010’da sektörün geleceği dünyaca ünlü yerli ve yabancı uzmanların katılımıyla masaya yatırıldı.
Dünyaca ünlü konuklar ve Türkiye’den sektörün önde gelen uzmanları katıldı ğı konut Konferansı 2010’ da Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Işık Gökkaya ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar konuşma cı olarak katıldı.
‘TOKİ’nin mimari kalitesi yükselmeli’
‘Konut’un Türkiye için her zaman önemli bir konu olduğuna vurgu yapan YEM Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol, artan nüfusun kentler üzerinde bir baskı yarattığını ve gecekondulaşmayı da beraberinde getirdiğini dile getirdi. Konut olgusunun zamanla karakter değiştirerek bir spekülasyon aracına dönüştüğünü belirt en Hasol, TOKİ’nin başarılı işlere imza attığına, gecekondulaşma ve kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesinde önemli bir payı olduğuna değin di. Hasol, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği Başkanı olarak TOKİ projelerinde mimari kalitenin arttırılması için destek istedi. Kamunun yol gösterici olma özelliğini anımsatan Hasol, “Tıpkı sanatta olduğu gibi, mimarlığın da gelişip yeşerebilmesi için ülkenin desteğine ihtiyacı vardır” dedi.
Doğan Hasol'dan sonra söz alan GYODER Başkan Yardımcısı Işık Gökkaya, ekonominin yüzde 10 .3 büyüdüğü bir ortamda yüzde 21 .9 gibi bir büyüme trendi yakalayan inşaat sektöründe 'konut' kaleminin geçirdiği yapısal değişiklikleri aktardı . Gelinen noktada gelişen tüketici beklentilerinin sektörü nasıl yönlendirdiği üzerinde dur an Gökkaya, “Sektörde daha da sağlıklı, sürdürülebilir bir gelişme için yapılması gereken çeşitli düzenlemeler var. Kredi faiz oranlarının düşmesinin ve ikincil piyasaların oluşturulması ’ diye konuştu.
Işık Gökkaya'dan sonra kürsüye gelen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da gelinen noktada konut kavramının nasıl gelişerek, insanların yaşam biçimlerini şekillendiren bir konsepte dönüştüğü üzerinde durdu. "İnsanlar, artık sağlam, kaliteli, çağdaş olanakları da barındıran yerleşim birimlerinde yaşamak istiyorlar" diyen Bayraktar, Türkiye'nin önündeki en önemli sorunlardan birinin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.


Geri Dön