27 / 04 / 2024

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.



Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan konut satış rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Akar açıklamasında Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar'ın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Kasım'da Türkiye genelinde konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 20,6 azaldı ve 93 bin 514 oldu. 

Yabancılara gerçekleştirilen konut satışları da yüzde 61,5 azaldı ve 2 bin 342 oldu. Söz konusu bu rakamlar, Türkiye’nin içerisinde yer aldığı ekonomik ve siyasi koşulların konut sektörüne yansımasını da gösteriyor. 

Konut satışlarının azalmasının başlıca sebepleri arasında, yüksek faiz oranları, enflasyon, döviz kurları, gelir dağılımındaki adaletsizlikler de sayılabilir. 

Söz konusu bu faktörler, hem yerli hem de yabancı alıcıların konut talebini ve alım gücünü olumsuz şekilde etkiliyor. 

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Özellikle ipotekli konut satışlarında yüzde 68,5 gibi büyük bir düşüş görülmesi, konut kredisi faizlerinin yüksekliğini ve alıcıların finansman sorununu da ortaya koyuyor. Konut sektörü, Türkiye ekonomisinin lokomotifi ve istihdam kaynağı olan bir sektör. Söz konusu bu sektörün canlılığını koruması, hem ekonomik büyüme hem de sosyal refah açısından önemli.

Bu sebeple, konut sektörünün karşı karşıya olduğu sorunların çözümü için acil ve etkin adımlar atılması gerekiyor.

YENİ PROJELER ÜRETMEYİ SÜRDÜRÜYORUZ

Biz Akaryapı olarak, gayrimenkul sektörünün içerisinde yer aldığı zorlu sürece rağmen, kaliteli, konforlu ve uygun fiyatlı konutlar üretmeye ve müşterilerimize en iyi hizmeti vermeyi sürdürüyoruz. Sektördeki rekabet gücümüzü artırmak ve yeni projeler hayata geçirmek için çalışıyoruz.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektörünün geleceğine güveniyor ve bu sektörde faaliyet gösteren tüm paydaşlarla iş birliği içinde olmaya hazır olduğumuzu da belirtmek istiyoruz. Ülkemizin konut sektöründe hak etmiş olduğu yere gelmesi için, devlet, özel sektör ile sivil toplum kuruluşlarının ortak bir vizyon ve strateji belirlemesi ve el ele vermesi gerektiğine de inanıyoruz. Bu sayede, konut sektörü hem ülke ekonomisine hem de vatandaşların yaşam kalitesine katkı sağlayacak.
 

Deprem şiddetiyle ilgili açıklamalar halka korku salıyor diyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'ı terleten yorumlar!

Akfen GYO'nun kira gelirleri ilk 11 ayda 30,7 milyon Euro oldu: Bugüne kadarki en yüksek kira geliri! 

Ankara'ya 490 konut ve 98 ofislik yeni proje geliyor!


Geri Dön