01 / 05 / 2024

Konut kredileri ne zaman açılacak? Ev almak için doğru zaman mı?

Konut kredileri ne zaman açılacak? Ev almak için doğru zaman mı?

Konut fiyatlarındaki yükseliş yavaşlarken, önümüzdeki günlerde emlak piyasasında neler olacağı, kredilerin ne zaman açılacağı merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, kredilerin açılacağı tarihi belirterek, önümüzdeki birkaç yıl evi nakit paraya çevirmenin zor olduğunu söyledi.



Merkez Bankası’nın son faiz artırımın ardından piyasalar yeniden şekilleniyor.  Yüzde 50’lerin üzerine çıkan mevduat faizleri yatırımcının bankaları tercih etmesine neden oluyor. Kiralara getirilen yüzde 25 sınırlaması konuta olan ilgiyi azaltırken, fiyatlarda da dönemsel bir yavaşlamayı beraberinde getirdi. Merkez Bankası’nın açıkladığı Ocak 2024 Konut Fiyat Endeksi rakamlarına göre konut fiyatları bir önceki aya göre 2,3 oranında arttı.

Konut fiyatlarındaki düşüşün yeni başladığını söyleyen kripto fenomeni Murat Ali Calman  https://twitter.com/calmanmuratali  X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konut kredilerinin açılacağı tarihle ilgili de öngörüsünü açıkladı. Murat Calman, “2028'de genel seçimler var. Konut kredilerinde musluklar en erken 2027'de açılır... Önümüzdeki 3 yıl belki sıfır konutlara kısıtlı kampanyalar olur ancak ikinci el konutta yaprak kıpırdamaz. Bugün konut alan biri bunu 2-3 yıl belki yarı fiyatına nakite çeviremez” dedi.

Calman, konut fiyatlarıyla ilgili 10 ay önce açıkladığı bilgilerin de doğru çıktığını söyledi:  “Bakın kimse dile getirmezken ben bunları söyledim Geçtiğimiz 10 ay için haklı çıktım Önümüzdeki 3 yıl için yine haklı çıkacağım.” Peki vatandaş Murat Ali Calman’ın bu paylaşımına ne dedi?

MURAT ALİ CALMAN’IN O PAYLAŞIMI

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ? VATANDAŞ NE DİYOR?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Yüzde 25 zam sınırı Temmuz'da kalkarsa neler olacak?

Ev almak isteyenler ve kiracılar dikkat! Satılık ve kiralık konutlarda fiyatlar geriliyor

Yüksek faizler ev hayalini de vurdu! Konut kredisinde taksitler asgari ücretin iki katına çıktı!


Geri Dön