Kent Haberleri

'Kredilerdeki düşüş konut fiyatlarını uçuracak' diyenlere uzmanından tokat gibi cevap: Matematik bilginiz yok

Konut kredisi faizlerindeki düşüş gayrimenkul sektörde adeta bomba etkisi yarattı. Faizlerin  düşmesi ile konut fiyatlarının yükselişe geçeceği beklentisi vatandaşları harekete geçirdi. Peki  konut fiyatları gerçekten yükselecek mi? Uzman isimden net açıklama geldi...

Konut kredisi faizlerindeki düşüş vatandaşların tekrar konut yatırımına yöneltti. Binlerce kişi kredi faizlerindeki bu düşüşü fırsat bilerek, konut almaya başladı. Sektör içinde ise kredi faizlerinin düşmeye devam etmesiyle konut fiyatlarının fırlayacağı konuşulmaya başladı. Peki konut fiyatları ne olacak? Konut fiyatları yükselecek mi? Araştırmacı Tardu Barlas, açıkladı.

Tardu Barlas, sosyal medya hesabı X'ten kredilerin düşmesiyle konut fiyatlarının fırlayacağını söyleyenlere tokat gibi yanıt verdi. Barlas, ''faiz 50'den 45'e düşünce gayrimenkuller uçmaz. 40'a düşünce de uçmaz. Eğer faiz, beklenti enflasyonunun üzerindeyse yani sıkı para politikası devam ediyorsa faiz cazip kalır.'' dedi ve fiyatların yükseleceğini söyleyenler için ''matematik bilgisi de ekonomi bilgisi de yoktur.'' dedi.

İşte Tardu Barlas'ın sosyal medya hesabı X'te yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Tardu Barlas @taaardu

Herkesin atladığı bir nokta var faiz 50'den 45'e düşünce gayrimenkuller uçmaz. 40 'a düşünce de uçmaz. Eğer faiz, beklenti enflasyonunun üzerindeyse yani sıkı para politikası devam ediyorsa faiz cazip kalır.

Gayrimenkule hareket getirtecek yegane şey reel faizin bitmesi, erken seçim vs sebebi ile gevşek para politikasına dönme işareti.  Bunlar haricinde yok, aralıkta faiz 45' e düştü haydi hurra konut uçacak diyenin matematik bilgisi de ekonomi bilgisi de yoktur. Böyle diyenleri defterinize not edin. Onlar mı haklı çıkacak yoksa ben mi?

1 milyon TL konut kredisinin geri ödemesi hesaplandı! Kredi ile ev almak isteyenler dikkat! Faizler güncellendi!

İstanbul'daki emlakçılardan ilan mesaisi! Fiyatlar durmadan değişiyor! Evin fiyatı bir günde 2 milyon 650 bin TL arttı!

Fırsatçı emlakçılara ceza kesilmeye başlandı! Tebernüş Kireçci'den Bakanlığa çağrı: Müteahhitler de unutulmamalı!