27 / 04 / 2024

Konut kredisi almak isteyenlere müjde! Halkbank'tan 750.000 TL konut kredisi imkanı...

Konut kredisi almak isteyenlere müjde! Halkbank'tan 750.000 TL konut kredisi imkanı...

Ev sahibi olmak isteyenler için konut kredisi imkanları en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, Halkbank 750.000 Türk Lirası konut kredisi yeni taksit tablosunu yayınladığını duyurdu. İşte haberin detayları...



Vatandaşlar ev satın almak için imkanlarını zorluyor ve  konut kredisi desteği olmadan bu hedeflerini yapamıyorlar. Konut kredisi eğilimlerinde de önemli değişiklikler meydana geliyor. Bu süreçte de insanlar ev satın almak için geçmiş dönemlerde ihtiyaç duyulan paranın büyük bir kısmını konut kredisi ile temin edilebilmete. Fakat, kredi maliyetleri artınca da bu eğilim zorunlu olarak değişebiliyor. Onun yerine tüm imkanlar zorlanarak belirli bir meblağ bir araya getiriliyor ve eksik olan küçük bir kısım konut kredisi ile tamamlanıyor. Bu da daha düşük taksit ve daha az faiz maliyeti anlamına gelmektedir.

HALKBANK KONUT KREDİSİ KAMPANYASI!

Halkbank konut kredisi ürününde Türkiye'nin en yoğun bankalarının başında geliyor. Bu banka tarafından sağlanan kredi imkanları kapsamında bir süre öncesinde kadar düşük faizli olarak veriliyordu. Buna göre devlet konut sektörünü desteklerken ev sahibi olmak isteyenlere de yardımcı olabiliyordu.

Fakat değişen ekonomi politikaları ile bu uygulamaya maalesef son verildi. Halkbank'ın konut kredisi faizleri de diğer bankaların seviyelerine geldi. Yine de bankaların ortalama faizlerinin altında bir faiz oranı ile Halkbank'tan konut kredisi çekmek mümkün olabiliyor.

Konut kredisi almak isteyenlere müjde! Halkbank tan 750.000 TL konut kredisi imkanı...


Halkbank konut kredisi kampanyası doğrultusunda müşteriler kendilerine sağlanan imkanları da merak ediyorlar. Müşteriler 10 seneye kadar konut kredilerine vade uygulatabiliyorlar. BDDK'nın talimatları gereği konut kredisi vadesi 10 senenin yani 120 ayın üzerine çıkılmıyor. Kullanılan konut kredileri ev sahibi olacakların taksit hesaplamalarını ve bütçelerini daha sağlıklı bir şekilde planlamasını da sağlamaktadır. Çok uzun vadede konut kredisi çekildiğinde faiz maliyeti de çok yüksek oluyor.

Halkbank konut kredisi başvurularını almaya devam ederken kullandırmış olduğu krediyi doğal olarak güvence altına da almak istiyorlar. Sağlıklı bir sistem için bunun gereklilik olduğu biliniyor. Bu da müşterilerden ek teminat istemek veya kefil talep etmek gibi yollarla genellikle olmuyor. Onun yerine Halkbank müşterinin kredi ile satın alacağı eve ipotek tesis ediyor. Müşteri kredi borcunu öderse bir sorun yaşanmıyor. Ancak kredi borcunu ödemeyen müşterilerin verdikleri ipotekler işleme konularak banka kredi zararını karşılıyor.

Buna göre, Halkbank'ın konut kredisi hesaplamasını aylık yüzde 3,79 oranında faiz ile yapıldığı kaydedildi. Bu kapsamda da 120 ay vadeli 750.000 Türk Lirası konut kredisi için müşterilerden aylık olarak 28.756 Türk Lİrası kredi taksiti talep edilmektedir. Bu kredinin toplam maliyeti ise 3,4 Milyon Türk Lirası'nı bulmaktadır.

Ev alırken fiyat mı? kredi oranı mı? önemli...

Almanya'dan ev almak isteyenlere müjde! Konut kredisi faizleri düştü!

QNB Finansbank'tan 180 ay vadeli konut kredisi...

Konut kredisi kullanacaklar aman dikkat! Merkez Bankası tek tek açıkladı! Bu yıl...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön