29 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranları güncellendi! Yüzde 0,99'dan başlıyor!

Konut kredisi faiz oranları güncellendi! Yüzde 0,99'dan başlıyor!

Kredi Pazarı konut kredisi faiz oranlarını güncelledi. Merkez Bankası'nın faiz oranlarını artırması ile birlikte konut kredisi faiz oranlarında da değişim yaşandı. Rapora göre en düşük faiz oranı yüzde 0,99'dan başlıyor...



Piyasaların değişmesi ile birlikte konut kredisi faiz oranları da sabit kalmıyor. Karedi Pazarı verilerine göre konut rkedisi faiz oranları sürekli değişiklik gösteriyor. Ziraat Bankası yüzde 0,99 faiz oranı ile yüzde 1'in altında kalan tek banka olarak en üst seviyede yer alıyor.


DD Mortgage yüzde 1,01 faiz oranı ile ikinci sırada yer alıyor. İş Bankası ise yüzde 1,05 faiz oranı imkanından yararlandırtabiliyor.


Konut kredisi faiz oranları nın güncellenmesi ile kredi pazarında yüksek bir artış görünüyor. Türkiye Finans, Yapı Kredi ve Akbank yüzde 1,09 faiz oranı ile vatandaşlara kredi kullandırtabiliyor. 


Albaraka Türk faiz oranını yüzde 1,13 olarak, Halkbank, Abank ve Anadolubank yüzde 1,15 olarak belirledi. Finansbank ve Vakıfbank yüzde 1,16 faiz oranı ile işlem yapıyor. 


Kredi Pazarı verilerine göre Garanti Bankası, Denizbank, ING Bank ve Şekerbank yüzde 1,19 faiz oranı ile işlem yapıyor. Durum böyle olunca HSBC ve diğer bankalar yüzde 1,20'nin üzerinde yer alıyor. 


Kuveyt Türk yüzde 1,26 faiz oranı ile, TEB yüzde 1, 29 faiz oranı ile, Fibabanka yüzde 1,35 faiz oranı ile ve Tekstilbank yüzde 1,45 faiz oranı ile işlem yapıyor.


Konut kredisi faiz oranları güncellendi! Yüzde 0,99 dan başlıyor!


Melek GÜNER/Emlakkulisi.com



Geri Dön