27 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? 

Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? 

Konut satın alma işlemleri için ihtiyaç duyulan maddi desteği sağlayan kredi türü olarak tanımlanan konut kredisinin ne zaman düşeceği ev alacak kişiler tarafından merak ediliyor. Peki, Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? İşte detaylar...



Ev alma hayali kuran yüzbinlerce kişi bankalardan konut kredisi almak için başvuruyor. Son dönemde artan konut ve kira fiyatları vatandaşı zorlarken konut kredisi faiz oarnları da ev elma hayalini erteletiyor. Bilindiği üzere konut kredisi faiz oranları bankadan bankaya göre farklılık gösteriyor.

Satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla müşterilere finansman desteği sağlanıyor. 

KONUT KREDİSİ TÜRLERİ NELERDİR?

Hangikredi.com sitesinde yer alan detaylara göre, konut kredisi kapsamında ofis/iş yeri kredisi, konut geliştirme kredisi, arsa kredisi ve kentsel dönüşüm kredisi gibi alt türler yer alıyor. Gayrimenkul satın alma amacına göre vatandaşlar bu imkanlardan yararlanabiliyor.

Sıfır Konut Kredisi: Sıfır evler için ve ikinci el evler için de kullanılabiliyor. Sıfır evlerde inşaatı yapan firmanın veya müteahhittin banka ile anlaşması varsa daha düşük faiz oranlarıyla kredi kullanma imkanı sağlanıyor. 

İkinci El Konut Kredisi: Hem ikinci el evler için hem de sıfır evler için kullanılabiliyor. Sıfır konutlar için de ikinci el evler için de konut kredisi koşulları da faiz oranları da aynı oluyor. Sadece bazı durumlarda, sıfır ev projelerinin bankalarla anlaşması bulunabiliyor. 

Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? 

KONUT KREDİ FAİZ ORANLARI NE ZAMAN DÜŞER?

Konut kredisi faiz oranları dönemsel olarak düşebilir veya artabiliyor. Bu durum bankaların inisiyatifleri doğrultusunda farklılık gösteriyor. Türkiye'nin genel ekonomisi ve bankanın kendi iç dinamikleri kapsamında bankalar her kredi türü için farklı bir faiz oranı belirliyor. Söz konusu oranların herhangi bir süreyle geçerliliği bulunmuyor ve banka dilediği gibi farklılık yapabiliyor. 

Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? 

DÜŞÜK KONUT KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

Konut kredisi faiz oranları diğer kredilerde olduğu gibi banka faizleri ile doğru orantılı olarak değişiklik gösteriyor. Vatandaşlar bu kapsamda en uygun kredi faiz oranının hangi bankada olduğunu araştırıyor. Bankaların faiz oranları birbirinden farklı olduğu ve dönemsel olarak değişiklik gösterebildiği için kredi veren bankalar her dönem için farklı oluyor.İşte o bankalar...  

Banka           Konut Kredisi
ING            %2,94
Garanti BBVA    %3,72
Akbank            %2,99
VakıfBank    %2,79
Halkbank    %2,79

Ticari araç alacaklara faiz şoku! 400 bin TL'lik kredinin aylık taksiti 27 bin TL'yi aşıyor! 

Tüp fiyatlarına dev zam geldi! İşte Aygaz, İpragaz, Milangaz, Bizimgaz son dakika mutfak tüpü fiyatları!

Milli Eğitim Bakanı resmen duyurdu! 10 personel alınacak! Başvuru şartları belli oldu! Tarih açıklandı...


Geri Dön