29 / 04 / 2024

Konut kredisi faizi aylık yüzde 0.90'a kadar indi!

Konut kredisi faizi aylık yüzde 0.90'a kadar indi!

Sert düşen konut kredisi faizi aylık yüzde 0.90'a kadar inerken, bu durum 100 bin TL kredide toplam ödenecek tutarı 11 bin 181 TL azalttı...



Merkez Bankası'nın birbiri ardına yaptığı faiz indirimlerinin tüketici kredilerine de yansıması, kredi kullanan vatandaşları da önemli bir faiz yükünden kurtarmış oluyor. Öyle ki, yapılan faiz indirimleriyle, 60 ay vadeli 100 bin lira konut kredisi kullanan bir tüketicinin vade sonunda ödediği toplam tutar, eylül ayı başına göre, bankasına göre değişmekle birlikte 10-11 bin lira azalmış durumda. Önümüzdeki iki ayda Merkez Bankası'nın beklentiler doğrultusunda faiz koridorunda indirime gitmesiyle eylül ayı başına göre 100 bin lira konut kredisi kullanan tüketicinin cebinde kalacak olan para tutarı 20 bin liraya kadar çıkabilecek.

Faiz indirimlerinin konut sektörünü de hareketlendirmesi bekleniyor. Faizin yüzde 1.30'lardan 1'in altına inmesiyle sektörde bir hareketlilik gözlendiğini belirten uzmanlar, faizin 0.1 puan daha düşmesinin satışları hareketlendireceğini belirtiyor. 


Geri Dön