07 / 08 / 2024

Konut kredisi faizlerinde dikkat çeken ayrıntı! İhtiyaç sahibi sabit gelirliler kullanmıyor!

Konut kredisi faizlerinde dikkat çeken ayrıntı! İhtiyaç sahibi sabit gelirliler kullanmıyor!

Ekonomist Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından konut kredisi ile mevduat faizlerini karşılaştırdı. Babuşçu konut kredisi faiz oranın mevduat faizinden düşük olmasına rağmen sabit gelirli ihtiyaç sahipleri tarafından tercih edilmediğine dikkat çekti.



Konut sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş konut kredisi faizlerine takılıyor. Faizlerin neredeyse yüzde 5'e yaklaştığı konut sektöründe konut satışları gittikçe azalıyor. Konut kredisi faizleri bankalardan bankalara değişkenlik gösterirken, en yüksek Anadolubank 4,91 faiz oranıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Bu oranlar konut hayali kuran vatandaşın gözünü baştan korkutuyor.

Ekonomist Şenol Babuşçu sosya medya hesabından konut kredisiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Babuşçu, mevduat faizi ile konut kredisi faizlerini karşılaştırdı ve konut kredisi faizinin düşük olmasına rağmen sabit gerlirliler için kullanılabilir olmaktan uzak olduğuna değindi. İşte Babuşcu'nun o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Şenol Babuşcu @senolbabuscu
Konut kredisi faizi en düşük faiz oranı olmakla birlikte hala ihtiyaç duyan sabit gelirliler için kullanılabilir olmaktan uzak.  

Mevduat faizlerinde vergi yüzde 10’a mı çıkıyor? 1 Ağustos hazırlığı..

Ekonomistten ironik benzetme: Danaya girer gibi kredi dönemi! Bir ev için 5 kişiye kredi…

Geri Dön