Sektörel

Konut kredisi faizlerindeki düşüş haberleri sonrası Ticaret Bakanlığı’ndan fırsatçı avı!

Son dönemlerde konut kredisi faiz oranlarında düşüş olacağına yönelik haberler üzerine emlak ilanlarında fiyat artışları yapılırken, Ticaret Bakanlığı fırsatçılık yapan emlak işletmelerini de uyardı.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı, gayrimenkul sektöründe fahiş fiyat artışlarına yönelik denetimlerini artırırken, emlakçıların bağlı bulunduğu meslek odalarına da bir yazı yazıp; emlak fiyatlarında fahiş artışlara aracılık edilmemesi ile ilgili bir uyarı yaptı. 

Odatv’de yer alan habere göre Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından meslek odalarına gönderilmiş olan yazıda; emlak sektörüne yönelik denetim faaliyetlerinin yoğun bir biçimde sürdürüldüğü taşınmazların ilan fiyatlarındaki fahiş artışlara aracılık ederek haksız ticari uygulamada bulunan emlak işletmelerine idari yaptırımların uygulandığı anımsatıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre bu kapsamda, ilan fiyatında fahiş artışlar gerçekleştiren toplamda 890 emlak işletmesine son 1 sene içerisinde toplam 89 milyon lira idari para cezası uygulandığı kaydedildi.

Emlak işletmelerinin, gerek gerçekleştirilen toplantılarla, gerek basın yoluyla, gerekse de meslek odaları vasıtasıyla emlak ilanlarının fiyatındaki fahiş artışlara aracılık edilmemesi gerektiği ve bu konu ile ilgili olarak idari yaptırımlarla karşılaşılabileceği hususunda defalarca uyarıldığına değinildi. Aktarılan bilgilere göre son dönemlerde gündemden düşmeyen konut kredisi faiz oranlarında düşüş olacağına yönelik haberler üzerine bazı emlak ilanlarında fiyat artışları yapıldığı, bazı ilanlarda da faizler düşmeye başladığında fiyat artışına gidileceğine yönelik ifadelere yer verildi bildirildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından söz konusu bu ilanlardaki fiyat değişimlerinin yakından takip edildiği, önümüzdeki günlerde de kredi faiz oranlarında yaşanan düşüşleri fırsata çevirmeye çalışan ve emlak ilanlarının fiyatındaki fahiş artışlara aracılık eden emlak işletmelerine gerekli idari yaptırımların uygulamaya devam edileceği ve bu konuda hassas olunması uyarısı yaptı.

117 FIRSATÇI EMLAKÇI TESPİT EDİLMİŞ VE CEZA KESİLMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta emlak ilan fiyatında fahiş artışlara giden bir emlak işletmesine 100 bin Türk Lirası idari para cezası uygulanmıştı. Ayrıca geçtiğimiz Eylül ayı içinde ilan fiyatlarında fahiş artış yapan 117 emlak işletmesi daha tespit edilmişti.

Konut kredisi almak isteyenler dikkat! 500 bin TL'lik kredinin aylık ödemesi ne kadar?

Artvin ve Yalova’da 11 bin TL’den başlayan fiyatlarla arazi ve konut satılıyor! 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Yıldırımtürk'ten 24 ayar gram altın için çarpıcı açıklama: 2.950 TL'ye kadar düşebilir