27 / 04 / 2024

Konut kredisinde yapılandırma nasıl oluyor?

Konut kredisinde yapılandırma nasıl oluyor?

Kullanılan konut kredisinin ödeme sürecinde faiz oranlarının düşmesi durumunda, mevcut faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesi talep edilebiliyor. Peki, konut kredisinde yapılandırma nasıl oluyor?



Konut kredisinde yapılandırma nasıl oluyor?

Konut kredisi,  banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak tanımlanıyor. Konut kredisi koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor.


Bankadan kullanılacak konut kredisi, yapılan başvurunun ardından kişinin gelir durumunun ve konutun özelliklerinin araştırılmasının ardından veriliyor.


Konut kredisi eksper tarafından konuta biçilen değerin yüzde 75'ine veriliyor. Kredi ödeme olanakları da seçilen kredi vadesine ve kredi faiz oranlarına göre şekilleniyor.


Kullanılan konut kredisinin ardından faiz oranlarının düşmesi durumunda, kredide yapılandırma yapılabiliyor. Peki, konut kredisinde yapılandırma nasıl oluyor?


Konut kredisinde yapılandırma..

Kullanılan kredinin yeniden yapılandırılması, refinansman olarak tanımlanıyor. Kredi Yeniden Yapılandırma işlemi ile ödenmekte olan konut kredisinin kapatılması ve mevcut faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesi talep edilebiliyor. 


Daha önce yüksek faizle konut kredisi kullananlar kredi hesabını yeniden yapılandırarak:


-Dönemin düşük faizlerinden yararlanabiliyor.

-Taksitlerinizi azaltabiliyor.

-Daha az faiz ödeyebiliyor.


Ancak refinansman kredisi kullananların dikkat etmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Tüketiciyi avantajlı hale getirme amacında olan refinansman kredisinde; avantaj için faiz indiriminden elde ettiginiz karın yeniden yapılandırma masraflarından daha fazla olması gerekiyor.



Konut kredisi en fazla kaç yıl olur?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön