30 / 06 / 2024

Konut mağdurlarından davullu zurnalı eylem!

Konut mağdurlarından davullu zurnalı eylem!

Esenyurt'ta hayata geçirilen Ödül İstanbul projesinden hak sahibi olanlar 14 senedir yaşadıkları mağduriyeti duyurmak için davullu zurnalı eylem yaptı. Özyurtlar Holding önünde gerçekleştirilen eylemde vatandaşlar “Ödül değil cezasın” yazılı dövizler taşıdı.



İstanbul Esenyurt'ta 14 sene önce Ukra İnşaat tarafından satışa sunulan ve 2012 yılının Aralık ayında şirketin iflas erteleme istemesi sebebiyle inşaat çalışmaları duran 2 bin 560 konutluk Ukra City projesinden ev alıp mağdur olan vatandaşlar bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Söz konusu projeyi devralan Özyurtlar İnşaat tarafından mağdur edildiklerini kaydeden mağdurlar Özyurtlar Holding önünde buluştu.

Mağdurlar söz konusu eylemde "Ödül değil cezasın", "Özyurtlar A.Ş paramızı ödedik evimizi ver", "Özyurtlar A.Ş pişmanlıktır"  yazılı pankart ve dövizler taşıdı. 

200 KİŞİ KATILDI


Özyurtlar Mağdurları adına konuşan Müyesser Dulundu evlerini istediklerini söyleyerek,  “Bizler Özyurtlar A.Ş. nin yarattığı Özyurtlar İnşaat’ın  Mağdurlarıyız. 2017 yılında Ukra inşaattan devraldığı proje üzerinden satışlar yapmış ve 2019 yılında teslim edilmesi gereken evleri tamamlamamış ve bir oyalama içine girerek bugün, yarın teslim ediyorum diyerek yıllarımızı çalmıştır.” ifadelerini kullandı. Söz konusu eyleme yaklaşık olarak 200 kişi katıldı. 

Konut mağdurlarından davullu zurnalı eylem!

UKOM Derneği Başkanı Müyesser Dulundu yaptıkları basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:  

Saygıdeğer Basın Mensupları;

Bizler Özyurtlar A.Ş.'nin yarattığı Özyurtlar İnşaat’ın  Mağdurlarıyız.  2017 yılında Ukra inşaattan devraldığı proje üzerinden satışlar yapmış ve 2019 yılında teslim edilmesi gereken evleri tamamlamamış ve bir oyalama içine girerek bugün, yarın teslim ediyorum diyerek yıllarımızı çalmıştır. 8 bloklu bir siteyiz ve ÖZYURTLAR ŞİRKETİ daha 7 yılda 2 bloğu teslim edebilmiştir. 

Amacımız mağduriyetimizin biran önce son bulmasıdır. Ayrıca başka mağduriyetlerin yaratılmasının önüne geçmektir. Tüm birikimini başını sokacak bir ev alma hayaliyle ÖZYURTLAR A.Ş. ne veren insanların artık mağduriyeti son bulsun.


NELER OLMUŞTU?

2010 yılının Ekim ayında Ukra İnşaat tarafından satışa çıkarılan Ukra City projesi 45 dönüm alan üzerinde yükselecekti. Yüzde 78'lik kısmı yeşil alana ayrılan 2 bin 400 konutluk projenin 24 ay içerisinde sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

2012 yılının Aralık ayına gelindiği zaman iflas ertelemesi isteyen Ukra İnşaat’ın en büyük projesi olan 2 bin 560 konutluk ve 70 dükkanlık Ukra City projesinin inşaatı durmuş ve projeden konut alan vatandaşlar da zor duruma düşmüştü. Geçen seneler içinde Esenyurt Belediyesi ile iş birliğine giden Özyurtlar Holding tarafından satın alınmıştı.

Devir teslim işlerini tamamlayarak tüm sorumluluğu üstlenen Özyurtlar Holding, Ukra City projesinin ismini de ‘Ödül İstanbul’ şeklinde değiştirmiş ve projeyi de “Siz bu ödülü çoktan hak ettiniz” sloganıyla satışa çıkarmıştı.

 

Yabancıya konut satışı neden düşüyor? Uzmanlar 'Yabancı düşmanlığı'nı işaret etti! 

Lüks konut projesi Antalya gündeminde! Kira bedelleri 300 bin TL, satılık fiyatları 100 milyona TL'ye kadar yükseliyor!

Gram altın için çok çarpıcı açıklama geldi: 2 bin 150 TL'ye kadar düşebilir!


Geri Dön