02 / 05 / 2024

Konut ödemesinde yeni model üreticiyi ev sahibi yaptı!

Konut ödemesinde yeni model üreticiyi ev sahibi yaptı!

Önallar İnşaat, finansman modeline 'fındık sonrası' ara ödeme imkanı sağlayarak üreticiyi ev sahibi yaptı. Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Önal, başlattıkları kampanyaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



İstanbul, Bodrum ve Giresun’da yaklaşık 600 milyon liralık konut ve ticari ünite projelerine imza atan Önallar İnşaat, başlattıkları yeni konut kampanyası ile 'fındık sonrası' ara ödeme imkanı sağlıyor.

Finansman modeline 'fındık sonrası' ara ödeme imkanı sağlayan Önallar İnşaat, üreticiye kolaylık sağlamaya başladı. 

Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Önal, hasattın ardından koydukları ödeme ile üreticiyi ev sahibi yaptıklarını kaydetti.

Konut kredisine erişimin zorlaştığı son dönemlerde finansmanda farklı modeller konuşulmaya başlandı. İstanbul, Bodrum ve Giresun’da proje çalışmalarına devam eden Önallar İnşaat, fındık diyarı şehirlerden Giresun’da geliştirdiği konutlarda, satış sözleşmelerine “Fındık sonrasını” da ekleyerek üreticiyi ev sahibi yapmaya başladı.

Dünya gazetesinde Hamide Hangül'ün haberine göre, Önallar İnşaat, finansman modeline 'fındık sonrası' ara ödeme imkanı sağlayarak üreticiyi ev sahibi yaptı.

1 MİLYON LİRAYSA YÜZDE 50 PEŞİN ÖDEME FIRSATI

Gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri, yatırımları ve hedefleri değerlendiren Önallar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Önal, üreticiye kolaylık sunduklarının söz konusu ödeme yöntemine dair bilgiler verdi.


Önal, “Bizde ‘Fındıktan sonra’ diye bir ödeme şekli var" diyerek ödemenin detaylarını şu şekilde anlattı:

Örneğin konut değeri 1 milyon TL ise, yüzde 50’sini peşin ödüyor. Sonra konut alıcısı, ‘aylık 10 bin’, ‘20 bin öderim, fındıktan sonra da bir ara ödeme yaparız’ diyor. Ağustos sonu fındık biter, kurutulur, eylül-ekim gibi fındıkçılara satarlar. Ara ödeme de o satış sonrası gerçekleşir. Fındığı ara ödemeye sayıyoruz. Bunlar bizde var, fındık bir garanti gibi görülüyor. Projenin minimum yüzde 15-20’sinin satışı böyle gerçekleşir. Bu modele talep oldukça fazla. Biz bir anlamda kolaylık sağlıyoruz.”

Konut ödemesinde yeni model üreticiyi ev sahibi yaptı!

9 PROJE 600 MİLYON TL YATIRIM

Önallar İnşaat olarak şu anda Giresun’da 6, Bodrum’da 2, İstanbul’da 1 olmak üzere toplam 9 şantiyede çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Halil İbrahim Önal, söz konusu projelerin yatırım bedelinin yaklaşık 600 milyon lira olduğunu açıkladı. Önal, Giresun’daki Stadyum Cadde projesinin kaba inşaatının bittiğini, bir yılda tamamlayıp teslim edeceklerini ve projenin 90 dairelik bir proje olduğunu söyledi.

Önal, "Diğer 3 tanesi bitme aşamasında, yıl başına kadar vereceğiz, diğerleri yeni. İstanbul ve Bodrum’daki projelerde çalışmalarımız devam ediyor. Tüm bu projeler tamamlandığında, 530 konut, 105 ticari üniteyi arza kazandırmış olacağız.” " diye bilgi verdi.

İstanbul Tuzla’daki projelerine de yeni başladığını ve ön talep aldıklarını kaydeden Önal, projenin Adalar manzaralı olduğunu ifade ederek başlangıç fiyatının 5 milyon ile 5.5 milyon lira aralığında olduğunu söyleyerek, “Ön cephedekiler de 6 milyon lira ile 15 milyon lira arasında. Yine burada firma bünyesinde 36 ay vadelendirme yapıyoruz” diye konuştu. 

Sektörde yaşanan konut kredisi sıkıntısına da dikkat çeken Önal, bu durumun sektörün daralmasına sebep olduğunu, sıkıntıların aşılması için yıl başına doğu bir adım atılmasını ümit ettiklerini dile getirdi.

Kendilerinin de bankalarla garantörlük anlaşması için görüştüklerini, fakat maliyetin yüksek olduğunu, proje maliyetinin enflasyonla hesaplandığında 1,5 katı teminat mektubu istendiğine vurgu yapan Önal, o nedenle kendilerinin 36 ay vadelendirme seçeneklerini değerlendirerek, "60 ay seçeneğini de düşündük ancak maliyeti yüksek. Fakat bankalarda kredisi sıkıntısı devam ederse, bu seçeneğe de başvurabiliriz” diye konuştu.

NEW YORK'TA YENİ AJANS AÇILACAK

İstanbul, Bodrum ve Giresun’da hayata geçerdikleri konut projelerine gurbetçilerden de yatırım çekmek istediklerini kaydeden Önal, bunun için yurt dışına açılacaklarını kaydetti. Belirledikleri ilk ülkenin ABD olduğunu ifade eden Önal, “ABD’nin New York şehrinde bir ofis açma planımız var. Orada satış ekibi kuracağız. Biz İstanbul, Bodrum ve Giresun’da inşaatlar yapıyoruz. Giresun’da AVM projesinde yapmayı planladığımız konutlar için de hazırlıklara başladık" dedi.

Giresun’da satışların yüzde 50’si gurbetçilere gerçekleştirmeyi planladıklarını söyleyen Önal, "Buradaki projelerimizle oradaki gurbetçi vatandaşlarımıza da ulaşarak, Türkiye’ye daha fazla yatırım çekmeyi amaçlıyoruz" diye kaydetti.

GİRESUN'A FİŞEKHANE MODELİ AVM PROJESİ

Metropol yolunda ilerleyen Giresun’da ciddi bir alışveriş merkezi ihtiyacı olduğunu kaydeden Önal, şu anda küçük ölçekte bulunan AVM’lerin şehrin ihtiyacını karşılamaya yetmediğini söyledi. Önal, projeye dair şu bilgileri verdi: “İlk hedefimiz Giresun’da iyi bir alışveriş merkezi ve iyi markaların bulunduğu bir sosyal platform gerçekleştirmek. Bu yatırım için şehrin doğu yakasına yönelik bir düşüncemiz var. Yerel yönetimle de bunu görüşüyoruz. Aslında bir Fişekhane modeli çok uygun. 2024 yılı sonuna doğru planlıyoruz.”

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığı alanlara zam şoku! Yeni maaşlar tek tek açıklandı! 

Yatırımcıların gözü Kapalıçarşı altın fiyatlarında! Bugün çeyrek altın ne kadar? 6 Eylül Çarşamba altın fiyatları

Motorinde indirim müjdesi! Litre fiyatı tam 1 lira 20 kuruş düşecek! Son dakika! 


Geri Dön