Kent Haberleri

Konut pazarında 'Bir milyoncu' dönemi! 

Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaştığı son günlerde vatandaşlar bütçelerine uygun ev bulmakta zorlanırken İzmit konut pazarında 'Bir Milyoncu' dönemi başladı. İzmit'te bir milyon liraya kadar ev bulunabiliyor. İşte ayrıntılar...

Konuta erişim her geçen gün azalıyor. Konut kredilerinin artması ve inşaat maliyetlerindeki artışlar konut piyasasını olumsuz etkiledi. Vatandaş, yüksek fiyatlardan ve  faiz oranlarından dolayı ev almakta oldukça zorlanıyor. Şu günlerde konut yatırım aracı olmaktan çıkarken, İzmit'teki ev ilanları görenleri hayrete düşürdü. Sahibinden.com'daki ilanlarda İzmit'te 1 milyon liraya kadar ev bulunabiliyor. Kocaeliemlakhaber'den Murat Hamzaoğlu'nun haberine göre; İzmit'teki konut pazarında 'bir milyoncu' dönemi başladığı belirtildi. 

KONUT PAZARINDA 1 MİLYONCU DÖNEMİ!

Yüksek enflasyon ve artan konut fiyatları, İzmit’te bir milyona satılan konutlara büyük talep oluşturdu. Vatandaşlar 1 milyon ve civarındaki konutlara büyük talep gösteriyor.  Konut piyasası, “BİR MİLYONCU” gibi alıcı ve satıcılarla oldukça hareketli.

KONUT ALMAK İSTEYENLER DİKKAT!

İzmit'te 1 milyon liraya kadar satılık konut var. Sahibinden ilan sitesi verilerine göre İzmit’te tam tamına 9 adet bir milyona kadar satılık daire bulunuyor. Bugün itibariyle satılık olan bu evler şu şekilde;


Konut almak isteyenler bu fiyat aralığındaki evlere büyük ilgi gösteriyor.Hamzaoğlu konut almak isteyenleri şöyle uyarıyor: ''“BİR MİLYONCU” ev alıcı ve satıcı iseniz elinizi çabuk tutun.Bu verilere göre zaten bir milyona kadar satılık ev kalmayacak. Nasıl “Bir milyoncu” mesleği bitti, satılık konutlarda çok kısa süre sonra bitecek. “İki milyoncu” olmak istemiyorsanız elinizi çabuk tutun…'' ifadelerini kullandı. 

KONUT YATIRIMCISI YURT DIŞINA YÖNELİYOR

Yatırımcılar artış gösteren fiyatlar, düşen yatırım getirileri ve sektörel değişiklikler sebebiyle yurt dışında satın alacak konut bakıyor. Geçen sene 2,1 milyar dolar olan yurtdışı gayrimenkul yatırımlarının, bu sene 3-4 milyar dolara çıkması beklenirken, Türk vatandaşları kadar, inşaat ve gayrimenkul firmaları da yurt dışına yönelmeye başladı.

İnşaat sektöründen şantiye şefliği ücretlerine tepki! 

İstanbul’da zemini sağlam olan ilçeler hangileri? Deprem riski en yüksek bölgeler nereler?

İnşaat sektöründeki bu hatalar deprem hasarına davetiye çıkarıyor!