09 / 09 / 2024

Konut piyasası 2025'ten umutlu! Ucuz kredili günler geri gelecek!

Konut piyasası 2025'ten umutlu! Ucuz kredili günler geri gelecek!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği’nin sekizinci kuruluş yılı etkinliğinde konuşan Serdar Akdoğan, konut piyasasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.



Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği’nin sekizinci kuruluş yılı etkinliğinde konuşan Serdar Akdoğan, konut piyasasının 2025 yılından umutlu olduğunu açıklayarak önemli değerlendirmelerde bulundu. 

KONUT PİYASASI 2025'TEN UMUTLU!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Serdar Akdoğan, konut sektörünü değerlendirdi. Akdoğan, temmuzda satışların hareketlenmesinden sonra bu hareketliliğin devamını beklediğini açıkladı.

Serdar'a göre; yılın son çeyreğinde başlayan hareketliliğin 2025 yılının ilk çeyreğinde eski günlerine dönmesi bekleniyor.

UCUZ KREDİLİ GÜNLER GERİ GELECEK

Konut sektörününn eski günlere gerti döneceğinin altını çizen Serdar ''Kredi dedikoduları dolaşıyor ama kamudan buna dair net bir duyum almadık. Kaldı ki konuşulan paketler çok dar bir kitleye hitap ediyor biz bir an önce tüm yurttaşlarımızın ucuz krediye ulaşacağı ortamı bekliyoruz” dedi. 

Konut piyasası 2025 ten umutlu! Ucuz kredili günler geri gelecek!

2025'İN İLK ÇEYREĞİNDEN İTİBAREN FAİZLER DÜŞECEK

SPOINT İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Memiç de konut kredisi faizleriyle ilgili müjdeli haber, verdi. Memiç, 2025 yılının ilk çeyreğinden itibaren faizlerin düşme eğilimine dikkat çekti ve “Herhangi bir mücbir sebep olmazsa sektörümüz 2026’da adeta altın yılını yaşayacak” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE KONUT FİYATLARININ EN ÇOK DÜŞTÜĞÜ ÜÇ ÜLKEDEN BİRİ 

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından açıklanan konut fiyatı istatistikleri belli  oldu. Verilere göre; Türkiye ilk çeyrekte konut fiyatlarının en çok düştüğü üç ülkeden bir tanesi oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) da üyesi olduğu İsviçre merkezli BIS'in verileri küresel konut fiyatlarının 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre reel olarak yüzde 1 düştüğünü gösterdi.

Türkiye, konut fiyatlarının en çok düştüğü üç ülkeden biri oldu!

Konut sektörü maliyetin arkasına sığınıyor! '3 sene önce 5 katına beton satıldı' diyen uzman isim sitem etti!

Konut sektöründe son durum: İstanbul'da sadece 700 bin konut boş! Uzmanlar uyarıyor! Ciddi arz sıkıntısı var!

Geri Dön