27 / 04 / 2024

Konut piyasasında son durum: 20 bin TL'lik kiralık evler 80 bin TL oldu!

Konut piyasasında son durum: 20 bin TL'lik kiralık evler 80 bin TL oldu!

Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, konut piyasasıyla ilgili son durumu değerlendirerek kira bedellerinin 20 bin liradan 80 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. 



Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu konut piyasasındaki yüksek fiyatlar ve faize ulaşmadaki zorluklardan dolayı vatandaşın konuta erişiminin zorlaştığına değindi. 

KONUTA ULAŞMAK ZORLAŞTI!

Dünya Gazetesi'nden Hamide Hangül'ün haberine göre, Tavukçuoğlu, konut piyasasıyla ilgili konuştu. Tavukçuoğlu, “Diyelim ki enflasyon 100’se, bunun inşaat sektörüne yansıması yüzde 150 gibi odu. Bazı ürünlerde yüzde 200 gibi oldu. Malzemeye ulaşmak da güçleşti. Sadece fiyat açısından değil, üretim açısından da yeterli olmadı. Konuta ulaşmak ekonomik olarak çok zorlaştı” diye konuştu.

KİRALAR 20 BİN LİRADAN 80 BİN LİRAYA YÜKSELDİ

Şu anda markalı konut üretiminin hareketlendiğine işaret eden Tavukçuoğlu, “Merkezde lüks konut dediğimiz bölgede bir üretim var, ancak bunun bir şekilde tüketilmesi lazım. İşte bütün sıkıntı orada. Bu fiyatlarla, bu faiz oranlarıyla, insanlarımız kaliteli konuta erişmekte bir hayli zorlanacaklar. Bu da kira fiyatlarına yansıyor. Gördüğümüz gibi 3 bin TL’lik evler 20 bin TL, 10 bin TL’lik evler 50 bin TL, 20 bin TL’lik evler de 70 bin, 80 bin TL kiraları gördük ve konuşuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Bugün faiz oranlarının geldiği noktanın, kredi taksitlerini zorladığına işaret eden Tavukçuoğlu, mevduata verilen yüksek faizin de konuta yatırımı daralttığına dikkati çekti.

Tavukçuoğlu, şöyle devam etti: “İnsanlar, parasını korumak için bazen konuta yatırım yapıyor. Ancak tasarruf mevduatı yaparsanız, orada da bankalar, rakamları yüksek tutarsa, bu defa konut talep azalıyor. Faize koşuyor insanlar. Yani insanlar enflasyona karşı korunma güdüsüyle hareket ediyorlar.” dedi.

Konut piyasasında son durum: 20 bin TL lik kiralık evler 80 bin TL oldu!

KONUT ALABİLMEK İÇİN FAİZLERİN DÜŞMESİ GEREKİYOR

Tüketicinin enflasyon karşısında korunma aracı olarak yatırım tercihlerine de değinen Tavukçuoğlu, “Faizler düşmedikten sonra insanların konuta dönmesi, parasını korumak için ikinci bir konut alması söz konusu değil. Yani yüzde 50 çok iyi bir getiri görünüyor.

Ancak bu arada enflasyona da dikkat etmek lazım” değerlendirmesi yaptı. Milyonlarca insanın, bir sosyal konut edinmek için ömrünü verdiği bir ortamda, önceliğin konuta acil ihtiyacı olan vatandaşlara verilmesi gerektiğinin altını çizen Tavukçuoğlu, “Bunun için de devlet desteği şart” önerisinde bulundu.

YATIRIM AMAÇLI KONUT ALANLAR ŞU ANDA BEKLİYOR!

“Gayrimenkul bir bakarsınız bu gün hiç artmaz, ancak iki sene sonra bakarsanız yüzde 100 artar” diyen Melih Tavukçuoğlu, “Yatırım amaçlı konut alanlar şu anda bekliyor, ya döviz, mevduat ya da altın gibi değerlere yöneliyor. Konuta bir akışı sağlamak için faizlerin düşmesi, piyasaların oturması lazım” ifadelerini kullandı.

Kira beyannamesi ile ilgili merak edilenler 10 soruda tüm detaylarıyla!

Konut piyasasındaki mutsuzluk daha çok sürecek mi?

Geri Dön