10 / 05 / 2024

Konut projeleri gelecek yıl ikişerli yükselecek!

Konut projeleri gelecek yıl ikişerli yükselecek!

2011 yılını gülerek uğurlamaya hazırlanan inşaat sektörü, 2012 yılından da oldukça umutlu. Kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasalarının çıkmasıyla işlerinin daha da açılacağını planlayan firmalardan bir kaçının 2012'de yapacağı dev projeler...



2011 yılını gülerek uğurlamaya hazırlanan inşaat sektörü, 2012 yılından da oldukça umutlu. Kentsel dönüşüm, mütekabiliyet yasalarının çıkmasıyla işlerinin daha da açılacağını ve yabancı ilgisinin artacağını öngöre birçok firma yeni yılda iki projeye birden başlamayı planlıyor. İşte 2012'de yükselecek dev projeler:

Venedik, Gaziosmanpaşa'ya taşınıyor
Bayraktar & Gürsoy Yatırım Ortaklığı'nın ilk projesi olacak olan Via / Port Vanezia projesi Gaziosmanpaşa'da temellerini atıyor. Adını ve konseptini Venedik'ten alan projede yer alan su yollarında gondollarla gezilecek. Karma proje konseptinde geliştirilecek olan Via/Port Vanezia, konut, alışveriş merkezi ve ofislerlerden oluşacak. Çok katlı 5 bloktan oluşacak projede toplam 2 bin 500 konut olacak ve daireler 16 farklı daire tipinden oluşacak. 1 + 1, 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerden oluşan projenin 2014'te tamamlanması planlanıyor. Via / Port Vanezia, havalimanına 15 kilometre, İstanbul Otogarı'na 4 kilometre mesafede bulunuyor.

Sinpaş GYO Başkent'te 3 proje inşa edecek
Sinpaş GYO yeni yılda İstanbul'da 1, Ankara'da 3 projeye başlamay ı hedefliyor. Şişli Bomonti'de rezidans inşa edecek olan Sinpaş GYO, Ankara'da ise Büyükesat, Çankaya ve Alacaatlı'da yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor. 2012'de lanse edilecek Çankaya projesi konut ve ticari ünitelerden oluşacak. Büyükesat'da başlayacak Sinpaş GYO'nun diğer projesi ise Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne 900 metre uzaklıkta bulunuyor. Alacaatlı'daki proje ise 500 konuttan oluşacak.

Dap Yapı iki yeni projeye başlıyor
2011'de ve Dap  Royal Center, Dap  Burgu ve Dap Dalganın lansmanını gerçekleştiren Dap Yapı, 2012'de iki yeni projeye başlayıp, bin ünite civarında konut ve işyeri inşa etmeyi planlıyor.
Maltepede rezidans projesi ve Çağlayan'da ofis ve dükkân şeklinde inşa edilecek projeler, yeni yılın ilk aylarında lanse edilecek. Kartal-Maltepe bölgesinin ulaşım ve konum açısından çok avantajlı olduğunu söyleyen Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, bölgeye toplam 15 kule kazandıracaklarını söyledi.

Teknik Yapı, Avrupa yakasına dönüyor
Evora projesi ile 20 binden fazla kişiyi ev sahibi yapmaya hazırlanan Teknik Yapı, yeni yılda kentsel dönüşüme katkı sağlayacak yenileme projelerine ağırlık verecek. 6 yıldır sadece Anadolu yakasında faaliyet gösteren firma 2012'de Avrupa yakasına geri dönecek. Biri Avrupa diğeri Anadolu yakasında olmak üzere iki büyük projeye başlayacak olan firma, iki projeyi de rezidans konseptinde tasarladı. Teknik Yapı, Avrupa yakasında ikinci projeyi yılsonuna kadar yetiştirmeyi hedefliyor.

Şua İnşaat yeni yılda 5 bin konuta imza atmaya hazırlanıyor
7 bloktan oluşan Elite Side'ı satışa çıkaran Şua İnşaat, yeni yılda iki yeni projeye daha imza atacak. Elite Side'ı 2013'te teslim etmeyi planlayan firma, Kartal'da yaklaşıl 4 bin konut ve AVM'den oluşan yaşam merkezi oluşturacak. Kadıköy Göztepe'de ise 300 milyon TL yatırımla 13 bin 500 metrekare arsa üzerinde 250 dairelik rezidans projesi inşa edecek.

Çukurova'dan Kartal'a 35 katlı kule
Adanus Park projesi ile adından söz ettiren Çukurova İnşaat, yeni yılda Kartal'da 35 katlı kule yapmaya hazırlanıyor. Tek kule şeklinde inşa edilecek proje, lüks konut segmentinde olacak. Projeye ilk kazma mart ayında vurulacak. Projenin, 30 ayda tamamlanması öngörülüyor. Kartal E-5 aksında inşa edilecek kulede beşinci kattan itibaren deniz manzarası olacak.

Yelda Akgün/Habertürk

 


Geri Dön