Ekonomi

Konut sahibi olmak isteyenlere müjde! 0,99 faizli konut kredisi verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan ilk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlayacaklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda çok önemli gelişmeler yaşandı

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı az önce son buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda çok önemli gelişmeler yaşandı. 

Son dönemde hammadde fiyatlarındaki yükselişler sebebiyle konut inşasında yavaşlama ve fiyatlarda atışlar yaşandığı dile getiren Erdoğan, konut finansmanında 3 ayrı paket hazırladıklarını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İlk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konut finansmanında 3 ayrı paket hazırladıklarını dile getirerek şunları kaydetti;

''Konut almak isteyen vatandaşlarımız ve konut yapan firmalarla ilgili ilk müjdemiz. 1 milyon 100 binin üzerindeki konutta vatandaşlarımızı uygun şartlarda ev sahibi yapmıştık. Son dönemde küresel ekonomide hammadde fiyatlarında görülen fahiş yükselişler ve tedarik sorunlarının yol açtığı sıkıntılar nedeniyle konut fiyatlarında çok büyük artışlar yaşandı. Vatandaşlarımızı özellikle konut sektöründeki bu arzi dalgalanmadan korumak amacıyla bir dizi tedbiri hayata geçirme kararı aldık. Konut finansmanı konusunda 3 ayrı paketi milletimizin hizmetine sunuyoruz. Birinci paketle tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon liraya kadar değere sahip birinci el satın almalar için on yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz.

Kiracı kaç yıl sonra çıkarılabilir?

Kiracı tahliye taahhütnamesi ile nasıl çıkarılır?

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022!

1 yıllık kira sözleşmesi sona erince ne olur?