27 / 04 / 2024

Konut satış ve kiralama ilan platformunda yeni dönem! Sahte ilanların önüne geçilecek!

Konut satış ve kiralama ilan platformunda yeni dönem! Sahte ilanların önüne geçilecek!

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren profesyonellerin tek bir platformda iş yönetimi ve gayrimenkul pazarlaması yapabildikleri teknolojik altyapı RE-OS.com, konut satış ve kiralama ilan platformundaki yeni dönemi açıkladı.



RE-OS.com’un sahibinden'e yönelik yaptığı ‘piyasadaki hakim durumunu kötüye kullanarak ilan faaliyetlerini zorlaştırdığı’ gerekçesiyle 3 yıl önce yaptığı şikayet başvurusu ile başlayan soruşturma kapsamında Sahibinden'i haksız bulunarak 40 milyon TL’lik cezaya mahkum olmasıyla sonuçlandı. Bu durum konut ve kiralama ilan platformunda yeni bir dönemin başlangıcı için kıvılcım oldu. 

KONUT SATIŞ VE KİRALAMADA YENİ DÖNEM!

Alınan yeni kararla birlikte konut satış ve kiralama ilanlarında  daha net ve doğrulanmış bilgilerle, daha nitelikli görseller ve verilerle ilanların yayınlandığı, yetkisiz ilanların verilemediği, sahte ilanlarla dolandırıcılıkların önüne geçildiği, ani fiyat artışlarının engellenerek enflasyonun tetiklenemediği, bu mesleği yapan belgeli/yetkili profesyonellerin daha saygın bir konumda olduğu, devletimizin daha etkin takip sağlayabildiği bir piyasanın oluşturulması amaçlanıyor. 

Konut satış ve kiralama ilan platformunda yeni dönem! Sahte ilanların önüne geçilecek!

RE-OS.com Gayrimenkul Yönetim ve Dijital Pazarlama Platformu Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Hüseyin Öztürk, sektörde yeni ve daha adil bir rekabet döneminin başladığının altını çizerek ''Artık ilan verenlerin, emlak satış-kiralama platformlarına veri taşımalarına yönelik süreçler engellenemeyecek. İlan verisi sahibinin, o ilanı yayınlayan portal olmadığının altını çizen bu karar, başta emlak ve otomotiv olmak üzere tüm ilan verenler için emsal niteliğinde olacaktır.'' dedi.

Öztürk, bir ilanı oluşturan başlık, açıklama, fotoğraflar, videolar, 360 sanal turlar, drone çekimler, çoktan seçmeli bilgi alanları ve diğer tüm veriler bizzat ilan veren tarafından yaratılan bilgi olduğunu ve bunların emek ve para harcayan şeyler olduğunu belirtti.

''Bir ilan portalı, sırf bu ilanı ‘yer sağlayıcı’ sıfatıyla yayınladığı için, kendisini o verilerin sahibi olarak tanımlayamamalı.'' diyen Öztürk Türkiye'deki dijital ilan platformları için çok yeni ve önemli bir değişim sürecinin başlayacağına inadıklarını belirtti.

Öztürk yeni sürecleilgili son olarak şu ifadeleri kullandı: ''Bundan sonra, gayrimenkul ofislerinin emlak (ve galericilerin oto) ilanlarına ait tüm verilerini dilediği platformlarda yayınlayıp, taşıyabileceği şekilde yeni düzenlemeler yapılması adımlarına geçilecektir” dedi.

Konut yatırımı enflasyona karşı da dolara karşı da koruyor: 1,20 oranından kredi satış rekoru kırdırabilir!

Düşük faizli konut kredisi almak isteyenler dikkat! Yeni konut kredisinden kimler faydalanacak?

 


Geri Dön