02 / 05 / 2024

Konut satışında aylık 100 bin satış bandı hedefi!

Konut satışında aylık 100 bin satış bandı hedefi!

Kamu bankaları konut sahibi olmak isteyenler için sunduğu faiz kampanyasını önceki gün açıkladı. Emlak Konut GYO tarafından da liste fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim uygulanacak. Hem de özel sektörün kampanyası ile birlikte konut pazarının hareketlenmesi planlanıyor.



Sıfır konutta kredi faizi 0.64’e, ikinci elde 0.74’a düştü. 12 ay ödemesiz 15 yıl vade imkânı sunuldu. Kamu bankalarından gelen bu hamle karşısında özel sektör de bir kampanyayla sürece destek verecek. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; özel sektörün başlatacağı kampanyada en büyük avantaj ‘ödemesiz dönem’ olacak. Markalı konut projelerinden ev alan vatandaş 24 ay taksit ödemeyecek, ödemeler 3. yıl sonunda başlayacak. Sektör temsilcileri daha önce yapılan hiçbir kampanyada bu fırsatın sunulmadığını belirtiyor.

YÜZDE 5 PEŞİNAT

Emlak Konut GYO tarafından yapılacak kampanyada önce liste fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim uygulanacak. Ardından vatandaş yüzde 5 peşinat verecek. Yüzde 15 de teslime kadar ödenecek. Vatandaş kalan yüzde 80 için aylık yüzde 0.70 bandında oranlarla konut kredisi çekebilecek. Kredi kullanan vatandaş 2 yıl taksit ödemeyecek, 3. yıla başlarken ödeme yapabilecek. Özel sektörün kampanyasında vade seçenekleri 10 ve 15 yıl olarak tüketiciye sunulacak. Kampanyanın ilk etapta yaklaşık 30 projede uygulanması planlanıyor. Bu projeler İstanbul, İzmir, Ankara, Gebze, Konya ve Denizli’de bulunuyor. Projelerin büyük kısmı teslime hazır ya da teslimi yakın tarihli olarak açıklandı. Kiracı olan vatandaş bu kampanyayla ev sahibi olduğunda eve hemen yerleşip kira da ödemeyecek. 

CANLANMA BEKLENİYOR

2 yıldır durgun bir dönem geçiren gayrimenkul sektörü 2019 yılının ağustos ayı itibariyle toparlanmaya başlamıştı. Birkaç ay boyunca devam eden iyi tablo koronavirüsle değişti. Nisan ayında konut satışı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 55.5 düşüş gösterdi ve sadece 42 bin 783 konut satışı yapıldı. Bu tüm zamanların en kötü satış rakamı olarak açıklandı. Gayrimenkul sektörü temsilcileri salgın etkisiyle mayıs rakamları konusunda da iyimser bakmıyor. Ancak hem kamu bankalarının başlattığı kampanya hem de özel sektörün kampanyası ile birlikte konut pazarının hareketlenmesi aylık 100 bin satış bandının tekrar yakalanması planlanıyor. Sektör yılın kalan 7 ayında ilk 5 ayın kaybını telafi edecek.

Emlak Konut GYO'dan 'Hayallerinden vazgeçme Türkiye' kampanyası!

0,64 faizle konut kredisi veren bankalar!


Geri Dön