27 / 09 / 2024

Konut satışları son bir ayda yüzde 15 arttı! İstanbul'da bir evin fiyatı 700 bin TL birden yükseldi!

Konut satışları son bir ayda yüzde 15 arttı! İstanbul'da bir evin fiyatı 700 bin TL birden yükseldi!

Konut kredisinde faizlerin düşmeye başlamasıyla konut piyasasında satışlar tekrar hareketlendi. Konut satışları son bir ayda yüzde 15 yükseldi. 




Konut kredisinde faizlerin düşmeye başlaması konut piyasası yeniden canlandırdı. Son bir ayda konut fiyatlarında yüzde 15'e varan artış yaşanırken, İstanbul'da bir dairenin fiyatı bir günde 700 bin TL birden yükseldi.

KONUT PİYASASI HAREKETLENDİ!

Son iki yıldır sakin seyreden konut piyasası, faiz oranlarının yüksekliği ve krediye erişimdeki zorluklar nedeniyle adeta durma noktasına gelmişti. Ancak Temmuz ayı itibarıyla piyasa tekrar canlanmaya başladı.

Konut satışlarında artış görülürken, fiyatlar da yükseliş trendine girdi. Özellikle Ağustos ayında devlet bankalarının konut kredilerinde faiz indirimine gitmesi, sektörün haretlenmesini sağladı.

Konut satışları son bir ayda yüzde 15 arttı! İstanbul da bir evin fiyatı 700 bin TL birden yükseldi!

KİRALARDAKİ YÜZDE 25 ARTIŞIN KALDIRILMASI PİYASAYI ETKİLEDİ  

Uzmanlara göre; yüksek olan konut fiyatlarının daha da artması halinde konut satışlarının yavaşlayacağını ve kiralık konut talebinin patlama yaşayacağını öngörülüyor. Kiraların ise bu süreçte ciddi seviyelere ulaşabileceği ifade ediliyor.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI İÇİN BAKANLIK DEVREDE

Sputniknews'de yer alan habere göre son dönemde konut fiyatlarındaki hızlı artış, fırsatçıları da harekete geçirdi. İlan sitelerinde satılık konut fiyatları son bir ayda yüzde 15 oranında artış gösterdi.

Hatta İstanbul'daki bir dairenin fiyatı, bir günde 700 bin TL yükseldi. Bu duruma karşı Ticaret Bakanlığı devreye girerek fırsatçılara yüklü cezalar uygulanacağını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı kredi faiz oranlarındaki düşüşü fırsata çeviren emlakçılara yönelik incelemelerini sürdürürken, mevzuata aykırı hareket edenlere 475 bin 380 TL’ye kadar para cezası verilebilecek.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Ticaret Bakanlığı geçen hafta Ziraat Bankası tarafından uygulanan konut kredisi faiz oranında düşüş olacağı haberleri üzerine, bir ilanın fiyatının 7 milyon 250 bin Türk Lirası’ndan 9 milyon Türk Lirası’na yükseltildiği yönündeki sosyal medya paylaşımları üzerine inceleme başlatmıştı.

Yapılan incelemeler sonucunda, söz konusu artışı yapan emlak işletmesi tespit edilirken, Adana'da faaliyet gösteren işletmeye 100 bin Türk Lirası para cezası verilmişti.


Fırsatçı emlakçılara ceza kesilmeye başlandı! Tebernüş Kireçci'den Bakanlığa çağrı: Müteahhitler de unutulmamalı!

Faiz oranlarındaki düşüşü fırsata çeviren emlakçılara 475 bin 380 TL’ye kadar para cezası!

Geri Dön