Konut

Konut satışları yere çakıldı! Ev almak git gide zorlaşıyor

Yüksek enflasyonun rakamlarının yaratmış olduğu maliyet artışları, ekonominin dinamolarından biri olan konut sektöründe kan kaybına sebep olmaya devam ediyor.TÜİK’in açıklamış olduğu verilere göre, temmuz ayında satılan konut sayısı, aylık baz oranında % 37 ,6, geçen senenin aynı ayına kıyas ile % 12, 9 azaldı ve 93 bin 902 şeklinde kaydedildi

Ekonomistcom’dan Aram Ekin Duran’ın açıklamalarına göre; konut fiyatlarındaki artışlar son bir senede % 160 seviyesine çıkmışken, bu durum konut sektörüne olan talepte de sert frene sebep oluyor. TÜİK’in açıklamış olduğu verilere göre, temmuz ayında satılan konut sayısı, aylık baz oranında % 37 ,6, geçen senenin aynı ayına kıyas ile % 12, 9 azaldı ve 93 bin 902 şeklinde kaydedildi.

Haziran ayında 150 bin 509 konut satımı gerçekleşmişti. Toplam konut satışları içinde ise ipotekli satışların payı % 20, 4 olmuş oldu. Ocak – temmuz ayları döneminde gerçekleşmiş olan ipotekli konut satışları ise bir önceki senenin aynı dönemine göre % 51, 9 yükseliş ile 189 bin 463 olarak kayıtlara geçmiş oldu.

Gram altın 1600 lira! Bunu okumadan altın almayın! Gram altının yeni fiyatı daha önce hiçbir yerde açıklanmamıştı

Tarımsal girdi fiyat endeksi haziran ayı rakamları açıklandı! Rekor kırıldı

İkinci el araç almak isteyenler buraya! Devrim gibi karar! O tarihten itibaren alamayacaksınız