Konut

Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi?

Nisan ayı konut satışları Türkiye genelinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 35.6 düştü. Peki, Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi? İşte uzman ismin konuya ilişkin değerlendirmesi...Bu kapsamda, nisan ayında Türkiye genelinde konut satışları 2022 yılının aynı ayına göre yüzde 35

TÜİK nisan ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Bu kapsamda, nisan ayında Türkiye genelinde konut satışları 2022 yılının aynı ayına göre yüzde 35.6 düşerek 85 bin 652 oldu.

Ev almak isteyen vatandaşlar bu düşüşün konut fiyatlarına naıl yansıyacağını merak ediyor. Konut satın almak isteyenler " Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi?" sorularına yanıt arıyor. 

Peki, ev fiyatları düşecek mi? İşte konuya ilişkin konuşan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı'nın değerlendirmeleri...

TÜİK nisan ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Bu kapsamda Türkiye'de nisan 85 bin 652 konut satışı gerçekleşti. Konut satışları 2022 yılının aynı ayına göre yüzde 35.6 düştü. 

Yabancılara yapılan konut satışları ise Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 60.3 düşerek 2 bin 557 oldu. 

Satışlar mart ayına göre ise yüzde 18.8 gerileme yaşadı. Peki bu sert düşüş konut fiyatlarına yansıyacak mı? İşte detaylar... 

Konuya ilişkin Milliyet'e açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, gayrimenkul tarafında finansman problemimin devam ettiğini belirtti. Seçimin getirdiği havanında da yatırımcıyı etkilediğini ve son dönemde kiraların uzatılacağının konuşulmasının da yatırımcıları diğer yatırımlara yönelttiğini ifade etti.

ARSA VE TARLAYA BÜYÜK İLGİ

Özelmacıklı, son dönemde arsa ve arazi satışları yapıldığını ifade ederek Türkiye genelinde nisan ayında 38 bin arsa, 68 bin de tarla satıldığını kaydetti. Toplam satışların ise nisan ayında Türkiye’de 214 bin 947 oldu bilgisini verdi.

KUR KORUMALI MEVDUATTA YAPILAN YATIRIMLAR ÇOĞALDI!

Kur korumalı hesaplarda parasını değerlendirmek isteyen kişi sayısının daha fazla olduğuna dikkat çeken Özelmacıklı, "Genel anlamda gayrimenkul satışlarında bizim kıyasladığımız aslında ocak ayından itibaren gerçekleşen satışlardır. O sayılara baktığımızda da bir önceki döneme göre yüzde 18.6 bir azalış var. 368 bin 868 olarak gerçekleşti. Kur korumalı hesaplarda parasını değerlendirmek isteyen kişi sayısı çok daha fazla olduğunu düşünüyoruz." dedi.

CİDDİ DÜŞÜŞLER SÖZ KONUSU DEĞİL!

Fiyatlarda reel anlamda bir gerileme beklediklerini ama Merkez Bankası tahminlerine baktıklarında ise enflasyonda ilerleyen süreçte çok ciddi düşüşler söz konusu olmadığına dikkat çeken Özelmacıklı, "Mayıs ayı itibarıyla evlilik sezonunun açılacak olması ve yeni evlenme sonrası artacak konut ihtiyaçları tüketicileri konutlara yeniden yönlendirebilecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1.Etap 1.Kısım'da yeni ruhsatlar alındı! 

Mert Başaran altın ve dolarlarınızı sakın satmayın dedi! Tarih verdi! Altın ve dolar için yeni yol haritası çizildi!