28 / 04 / 2024

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

Konut sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar, konut satışlarının yılın 2. yarısında artması beklediklerini söyledi.




Son günlerde sık sık gündeme gelen inşaat, gayrimenkul ve konut sektörü 2024'e umutla bakıyor. Her ne kadar 2023'te istenilen satış grafiği yakalanamasa da 2024'te çözülmesi beklenen finansman problemi ve bekleyen alım talebinin devreye girmesi ile satışların artacağı, konut sektörünün hareketlendiği sene olacağı belirtiliyor. 
Yapılan değerlendirmelere göre, konut piyasasındaki yavaşlamaya konut finansmanına erişimin zorlaşması ve konut fiyatlarındaki artışlar da önemli ölçüde etkili oldu.

KONUT SATIŞLARI YAZA DOĞRU CANLANABİLİR

Fakat yaşanan tüm bu gelişmelere rağmen 2024'ün 2. yarısından itibaren bu dengenin emlak yatırım sektörü lehine değişebileceği, konut üreticisi ile alıcıların daha sık bir araya gelebilecekleri kaydediliyor Ayrıca özellikle büyükşehirlerde göç alımlarıyla artan nüfus sayısı, riskli yapılara ilişkin kentsel dönüşüm süreçlerinin daha hızlı gerçekleşecek olması da yine konuta talebi artırabiliyor.


KONUT, TÜRKİYE'NİN LOKOMOTİFİ


Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar yaptığı açıklamada konut üreticisi olarak 2024'e umutla baktıklarını kaydederek alıcıların konutla daha kolay buluşabilmeleri için bazı adımların atılması gerektiğini dile getirdi.

Figen Akar'ın açıklamaları şu şekilde: “2023'ün konut üretenler için de konut almaya çalışan yatırımcılar için de çok iyi geçtiği söylenemez. Pek çok faktör üretimi de alımı da olumsuz olarak etkiledi maalesef. Yüksek faiz oranları, enflasyon, döviz kurları, yükselen inşaat maliyetleri, gelir dağılımındaki adaletsizlik gibi sebepler satışlara da olumsuz olarak yansıdı. Konut sektörü, Türkiye ekonomisinin lokomotifi ve istihdam kaynağı olan bir sektör... Bu sektörün canlılığını koruması, hem ekonomik büyüme hem de sosyal refah açısından önem taşıyor. Bu sebeple konut sektörünün karşı karşıya olduğu sorunların çözümü için acil ve etkin adımlar atılması çok önemli.”

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

YENİ PROJELERİ UYGUN KOŞULLARLA SUNUYORUZ


Yaptığı açıklamada konut sektörünün içerisinde yer aldığı zorlu sürece rağmen, kaliteli, konforlu ve uygun fiyatlı konutlar üretmeye ve müşterilerine en iyi hizmeti sunmaya devam ettiklerini dile getiren Figen Akar, “Sektördeki rekabet gücümüzü artırmak ve yeni projeler geliştirmek amacoyla var gücümüzle çalışıyoruz. İmkanı olan, konut almayı düşünenler bence daha fazla beklemesin önerilen fırsatları değerlendirsinler. Biz Akar Yapı olarak konut sektörünün geleceğine inanıyor ve güveniyoruz. O nedenle projelere hiç ara vermedik. Aksine yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Ülkemizin konut sektöründe hak ettiği yere gelmesi için, devlet, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının ortak bir vizyon ve strateji belirlemesi ve el ele vermesi gerektiğine inanıyoruz. Böylece, konut sektörü hem ülke ekonomisine hem de vatandaşlarımızın yaşam kalitesine katkı sağlayacaktır.”


ANADOLU YAKASI'NIN GÖZDE PROJESİ “YAKAPARK”

Emlak ve finans sektöründeki köklü tecrübelerini tek bir çatı altında birleştiren Akar Yapı, güvenilir, depreme dayanıklı, sağlam ve ayrıcalıklı yaşam alanlarına sahip projelerini de hız kesmeden sürdürüyor. Mega kent İstanbul’un her iki yakasında geliştirmiş olduğu projeleriyle kentin mimari dokusuna yenilikçi bir yaklaşım tarzı kazandıran Akar Yapı, Anadolu yakasının yükselen ilçesi Kartal’da, Aydos Ormanları’nın yanında depreme dayanıklı olarak hayata geçirdiği Yakapark Projesi ile yatırımcılara güvenli, huzurlu bir yaşam alanı vaat ediyor.

Yakapark projesi, balkonlu, ferah konutlarıyla kent merkezine yakın fakat gürültüsünden uzak kalmak isteyenleri mahalle konseptiyle buluşturuyor. Söz konusu bu proje, yağmur sularının arıtılması ve güneş enerjisi sistemleriyle doğayla dost bir yaklaşım, sosyal donatılarıyla da huzurlu bir yaşam alanı sunuyor. Yakapark projesi metroya yürüyüş mesafesinde, alışveriş merkezi, okul ve hastane gibi önemli noktalara yakın konumuyla da yatırımcıların merkezi lokasyon arayışlarına yanıt veriyor. Geniş sosyal donatı alanlarıyla da yatırımcıların doğanın içinde izole yaşam beklentilerini de karşılıyor.

DOĞA İLE İÇ İÇE “AKAR FOREST”

Akar Yapı, 12 villadan meydana gelen Akar Forest projesiyle doğayla iç içe ayrıcalıklı bir hayat sunuyor. 6 bin 714 metrekare arazi üzerinde yükselen ve 12 seçkin ailenin yaşayacağı Akar Forest Projesi, sınırlı sayıda kaliteli yaşam konsepti çerçevesinde tasarlandı. Projedeki dubleks ve tripleks villalar orman manzaralı teraslarıyla benzersiz bir deneyim sunuyor.


Geri Dön