Sektörel

Konut sektörü 2018 yılından umutlu!

Arap yatırımcı sermayesinin Türkiye‘de gayrimenkul pazarına sadece alıcı olarak değil, konut geliştiricisi olarak da girmeye başladığını açıkladı. 

Amad Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Oğuzhan Olaş, konut sektörü ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.  Olaş, 2017 yılında başta konut projeleri olmak üzere sektörün hızlı bir gelişim kaydettiğini vurguladı.

 

Amad Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Oğuzhan Olaş, gayrimenkul sektöründe Türkiye‘nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu söylerek projelerine hız verdiklerini aktardı. Grubun yurtdışı yatırım hedeflerinde Türkiye‘nin ilk sırada yer aldığını belirten Olaş, bu hedef doğrultusunda 2017 yılında Kartal‘ın çok özel bir lokasyonunda 200 milyon TL yatırımla Kartal Wings projesine başladıklarını kaydetti.   

 

Yatırımlar sürecek
2018 yılında ve sonrasında yatırımların arkasının geleceğini de aktaran Oğuzhan Olaş, “Kartal‘ın en değerli bölgesinde Umran Yapı ile geliştirdiğimiz Kartal Wings, özgün mimari tasarımı, konforlu daireleri, sosyal donatıları ve dev peyzaj alanı ile fark yaratacak. Önümüzdeki dönemde ise başta İstanbul olmak üzere yatırımlarımız artarak devam edecek“ diye açıklama yaptı. 

 

Olaş, sözlerine şunlarıda ekledi;  “Türkiye’de ilk yatırımımızı Sapanca’da gerçekleştirdik. Bölgenin Sabiha Gökçen Havalimanı’na yakınlığı da tercihimizde önemli bir rol oynadı. Çünkü Sapanca’ya yabancı yatırımcılar da ilgi gösteriyor. Daha önce Tulip, Nevras ve Nevras Plus adında üç  projeyi hayata geçirmiştik. Gördüğümüz yoğun ilgi bizi teşvik etti ve daha kapsamlı yatırım olan Lake View Resort projemize başladık.“