04 / 05 / 2024

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.



Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Kalkınma Yolu Projesi'nde Türkiye ve Irak makamlarının işbirliği yaptığını belirterek, projenin tamamını Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını açıkladı.

TÜRK MÜTEAHHİTLER İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Nisan'da gerçekleştirilmesi planlanan Irak ziyareti öncesinde sektörün bu ülkedeki hedeflerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Irak'ın, Suudi Arabistan'la birlikte Türk müteahhitler için önemli hedef ülkelerden olduğuna işaret eden Eren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak'a ziyaretinin bu açıdan önem taşıdığını ve kendilerinin de heyette yer alacağını söyledi.

KONUT SEKTÖRÜ İÇİN BÜYÜK PAZAR AÇILACAK!

Eren, söz konusu proje ile "Proje, Irak'ta başka projelere de kapı açacak görünüyor çünkü bu projenin güzergahı boyunca yeni şehirler, yerleşim yerleri yapmak istiyorlar, konut sektörü için çok büyük pazar açılacak.''diyerek sektör için önemine değindi.

Irak'ta Türk inşaat sektörüne çok büyük bir kapı açılacağını belirten Eren, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın yapacağı bu ziyaret ve bizlerle beraber yapacağı toplantıdan çok olumlu sonuçlar alınacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!
5 MİLYAR DOLARLIK FİNANSMANA İHTİYAÇ VAR!

Kalkınma Yolu Projesi için ortalama 5 milyar dolarlık finansmana ihtiyacı olduğunu belirten Eren, bu konuda Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan ve diğer ülkelerin de finansman sağlamak üzere Iraklılarla görüştüğünü söyledi.

 
TÜRK MÜTEAHHİTLERİ OLARAK YER ALMAK İSTİYORUZ

Eren Irak'ın geçmişten günümüze büyük Irak'ta şimdiye kadar yaklaşık 35 milyar dolarlık iş yapıldıpüını söyledi. Eren, 1100'ün üstünde proje tamamlandığını ama son yıllarda yatırımlar durunca ara verildiğine değinerek ''Şimdi bu yatırımların üstüne hiç değilse yaklaşık 700-800 milyar dolara varan yatırımlar olacağını düşünüyorum. Bunun içinde de Türk firmaları olarak mutlaka yer almamız lazım." dedi.

İnşaat şirketleri tek tek iflas bayrağını çekiyor! Bir inşaat şirketi daha iflas etti!

Çimento fiyatlarına yüzde 43'lük dev zam! Hem inşaat sektörüne, hem vatandaşa zarar!

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Geri Dön