02 / 05 / 2024

Konut sektöründe kriz çıkacak! Şirketler iflas edecek, inşaatlar tamamlanamayacak!

Konut sektöründe kriz çıkacak! Şirketler iflas edecek, inşaatlar tamamlanamayacak!

Kıbrıs emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, konut sektöründe krizin çıkacağını belirterek, şirketlerin iflas edeceğini inşaatların tamamlanamayacağını açıkladı.



Kıbrıs emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa aylar öncesinde inşaat sektöründe krizin kendisini iyiden iyiye hissettireceğini söylemişti. Safa, şirketlerin iflas edeceği ve inşaatların tamamlanamayacağını söylemişti.

KRİZİ ÖNCEDEN GÖRMÜŞTÜ!

2006’da emlak sektöründe yaşanacak krizi önceden gören, 2018’de “Girne’de düşecek, İskele parlayacak” öngörüsüyle haklı çıkan ve geçen yılın ortalarında da “KKTC’de emlak sektöründe kriz yaşanacak” diyen Ali Özmen Safa, sektörle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. 

AB üyesi  konut sektöründe Güney Kıbrıs’ta geçen yıl rekor kırıldı. Toplam 25 bin mülk satıldı. Bu mülk satışlarından 5 milyar 600 milyon Euro gelir elde edildi. 

 Konut sektöründe kriz çıkacak! Şirketler iflas edecek, inşaatlar tamamlanamayacak!

SATIŞLAR DÜŞTÜ!

Starkıbrıs'ta yer alan habere göre; KKTC Tapu Daireleri’nde geçtiğimiz yıl satış kayıtları alınsa 6-7 bin gibi bir rakama ulaştı. 5 bin de Tapu Dairesi’ne yansımayan kayıtsız satış olsa toplam 12 bin satış eder. Şu anda satışların düştüğü herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Ülkemizde şu anda biten ve yapımı halen daha devam eden 60-70 bin konut var. 

KONUT SEKTÖRÜNDE CİDDİ SORUN VAR!

Kaya, konut sektöründe ortada ciddi bir sorun olduğuna dikkat çekerek '' Fiyatlar düşerken, inşaatların tamamlanmaması tehlikesi var. Şirketler iflas ederken, ev kiralamalarının bile düşebileceği belirtiliyor. Ekonomide para çok mal az olduğunda sorun vardır. Burada da aynı. Mal çok, alıcı yok. Yani emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa’nın aylar öncesinde söylediği kriz kendisini iyiden iyiye hissettiriyor.''dedi. 

Kaya: ''2019’da rant planı olarak ünlenen imar planı sürecinden bu yana, bu satırlarda çokça ifade ettik. Zemini sağlam olmayan binalarda yapılaşmaya izin verildi. Tarlalar fasıl 96 izinleri aldı. Çok yüksek binalar yapıldı. Şu anda buralarda arz talepten daha fazladır.

Zemin kaya gibi olan yerlerde ise imar kısıtlamasına gidildi. Bir gecede rant planları çıkarılmaya çalışıldı. Bir gecede emirname kaldırıldı. Bunların hepsi ülkede yaşadığımız adaletsizliğin sonucudur.''  dedi. 

Emlak vergisini ödemeyenler dikkat! Emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ödeme takvimi!

Arsa, arazi ve konut yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Ünlü gayrimenkul uzmanından altın niteliğinde tüyolar!

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Geri Dön