Konut

Konut sektörünün yeni gözdesi Pendik oldu! 

Birçok ulaşım alternatifinin kesişim noktasında bulunan Pendik, konut yatırımlarında gittikçe önemli hale geliyor. Pendik'in yatırım değeri gün geçtikçe artıyor. İşte ayrıntılar... Nüfusu ve yüzölçümü ile İstanbul’un en büyük ilçeleri arasında yer alan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla hızla yenileniyor ve çok daha güvenli hale getiriliyor

İstanbul Anadolu Yakası’nın gözde lokasyonlarından Pendik, bünyesinde barındırdığı birçok avantajla gayrimenkul yatırımcıları için cazibe merkezi haline geldi. Nüfusu ve yüzölçümü ile İstanbul’un en büyük ilçeleri arasında yer alan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla hızla yenileniyor ve çok daha güvenli hale getiriliyor. 

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, Pendik bölgesinin her geçen gün artan yatırım değeri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. 

 

Murat Özdemir, konuyla ilgili açıklamasında, ilçenin Sabiha Gökçen Havaalanı, TEM ve E-5’e olan yakınlığı, Metro, Marmaray gibi raylı sistem ve denizyolu bağlantılarıyla ekonomik gücünü gün geçtikçe biraz daha artırdığının altını çizdi. 

Nüfusu ve yüzölçümü ile İstanbul’un en büyük ilçeleri arasında olan Pendik, Anadolu Yakası’nın gözde konumlarından. İlçenin; kara, deniz, hava yolu ve raylı sistem gibi birçok farklı ulaşım alternatifinin kesişim noktasında konumlanması sebebiyle trafik sıkıntısının yoğun olarak hissedildiği metropol yaşamını oldukça kolay hale getiriyor. 

İş dünyasındaki 40 yılı aşkın köklü geçmişi ışığında 2011'den bu yana kente değer katan yapılar hayata geçirmeye odaklanan ve şimdi de Pendik’in en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atan Siltaş Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, konuyla ilgili açıklamasında ulaşımın yanı sıra Pendik'te pek çok AVM, eğitim kurumu, kamu kurumu, Teknopark ve hastanelerin yer aldığını belirtti.

 

"Özel sektörde birçok önemli şirketin genel merkezi de yine bu bölgede bulunuyor. Bu anlamda ilçe hostesler, pilotlar, mühendisler, bankacılar, başta olmak üzere pek çok çalışan tarafından yoğun ilgi görüyor" şeklinde konuşan Murat Özdemir, bütün bu özellikleriyle Pendik ilçesinin konut yatırımı açısından birçok avantajı beraberinde getirdiğinin altını çizdi. 

Pendik’in her açıdan seçkin ve güvenli konut projelerini hak ettiğine vurgu yapan Murat Özdemir, "Siltaş Yapı olarak Pendik’in tüm bu üstün özelliklerini görüyor ve bu güzel ilçenin çok daha güvenli bir yere dönüşmesi adına Pendik’in en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı ve üç büyük fay hattı üzerinde bulunan ülkemizde deprem riski en yüksek olan illerin başında 16 milyonu aşkın nüfusuyla İstanbul'un yer aldığına dikkat çekti. 


 
"Depremi önlemek mümkün olmasa da zamanında alınacak önemlerle zararı, acıları ve kayıpları en aza indirmek elimizde" diyen Özdemir  Siltaş Panorama projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Siltaş Panorama projesinin metroya 4 dakika, Pendik sahiline 5 dakika, Pendik Marina’ya 9 dakika, yüksek hızlı trene ve İDO Pendik Terminali’ne 5 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 10 dakika, Viaport’a 18 dakika, Adalar’a 25 dakika ve üçüncü köprü bağlantı yoluna 10 dakika mesafede konumlandığını aktaran Özdemir, "Okul, market, AVM, kuaför, hastane gibi önemli noktalara yakınlığıyla da ev sahiplerinin yaşam standartlarını yükseltiyor" dedi. 

Projenin panoramik deniz manzarası ve LifeX konseptinin sağladığı artılarıyla da çok özel bir konumda olduğunu vurgulayan Özdemir, "Siltaş Panorama’nın çok kazançlı bir proje olacağına dair inancımızla, herkesi buraya yatırım yapmaya, yatırım değeri her geçen gün artan Pendik’te geç kalmadan ev sahibi olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Satılık konut fiyatları 1 yılda yüzde 191,4 yükseldi! O iller İstanbul'u bile geride bıraktı!

TOKİ 2022 İstanbul, Ankara, İzmir kura tarihleri açıklandı mı? TOKİ İstanbul, Ankara, İzmir kuraları ne zaman çekilecek?

Tasarruf finansman sektöründe araba, konutu 3'e katladı! Konutta üst sınır 10 milyon TL'ye çıkarılsın önerisi!