Sigorta

Konut sigortasında en çok merak edilen 5 soru!

Evlerde meydana gelebilecek hasarlar konut sigortasıyla güvenceye alınabiliyor. Konut sigortası ile ilgili birçok merak edilen detay bulunuyor. İşte en çok merak edilen 5 sorunun yanıtı...

Konut sigortasıyla evlerde meydana gelebilecek birçok hasar karşılanıyor. Peki konut sigortasında hangi hasarlar karşılanmıyor? Hangi hasarlar teminat altına alınıyor? konut sigortasında hangi hasarlar karşılanmıyor? 

1- Konut sigortası fiyatları ne kadar?

Türkiye'deki konutların sigortalanma oranı sanıldığından daha az. Bu durum konut sigortasının maliyetinin çok olduğu algısının oluşmasını sağlıyor. Oysa ki, konut sigortasında maliyet oldukça düşük. 

2- Konut sigortası yaptırmak için ev sahibi mi olunmalı?

Konut sigortası yaptırmak için illaki ev sahibi olmak gerekli değil. İster kiracı, ister ev sahibi konut sigortası ile varlıklarını güvence edebilir.

3- Konut sigortası neleri kapsıyor?

Konut sigortaları yangın, yıldırım, infilak, duman, dahili su, terör, fırtına, hırsızlık gibi birçok güvenceyi bir arada teminat altına alıyor. Ayrıca çilingir hizmeti, evlerin korunması hizmeti, cam hizmetleri gibi birçok asistans teminatı da poliçelere eklenebiliyor. 

4- Sigorta kapsamına evdeki antika eşyalar girer mi?

Sigorta bedelleri konut sigortasına ait poliçede bulunması koşuluyla antika, tablo, değerli halı vb. varlıklar belirli limitler ile güvence edilebiliyor. 

5- Konut sigortası depremi de karşılıyor mu?

Konut sigortası ve deprem sigortası en çok karıştırılan 2 sigorta türleri. Deprem sigortasının her ev için yaptırılması zrounlu tutulur. Deprem sigortası yalnızca deprem sebebiyle meydana gelen hasarları karşılar. Konut sigortası ise ek teminatlar kapsamında depremler sebebiyle yaşanan hasarları güvence ediyor.

Konut sigortası neleri kapsar?

- Yangın, sel, su baskını, fırtına

- Hırsızlık

- Yer kayması

- Kara taşıtları çarpması

- Deniz taşıtları çarpması

- Dumanın vereceği zararlar

- Terör

- Kar ağırlığı

- Yakıt sızması şeklindedir. 

Riskli binayı yıkarken DASK devreye girer mi?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com