Genel

Konut sigortasıyla ilgili bilinmesi gereken noktalar!

Konut sigortası, evi ve eşyaları; yangından hırsızlığa, depremden sel ve su baskınına kadar koruyan tüm değerleri güvence altına alan bir sigorta türü. İşte, konut sigortasıyla ilgili bilinmesi gereken noktalar...

Konut sigortası, evi ve eşyaları; yangından hırsızlığa, depremden sel ve su baskınına kadar koruyan, komşularımıza verebileceğimiz bazı zararları teminat altına alan, kısacası ev ve evin içinde önemli olan tüm değerleri güvence altına alan bir sigorta türüdür. 

Sanıldığının aksine çok düşük bir maliyetle ev ve eşyaları güvence altına alan konut sigortasıyla ilgili kamuoyunda yanıtı merak edilen birçok nokta yer alıyor.  Türkiye’de 150 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ve dünyanın önde gelen sigorta kuruluşlarından olan Generali Sigorta, konut sigortası özelinde sıkça sorulan sorulara yanıtlar sundu.

Generali Sigorta verilerine ve alınan geri bildirimlere göre konut sahipleri ve kiracılar arasında konut sigortasıyla ilgili merak edilen ve yanıt aranan sorular şu şekilde:

1-) Konut sigortası pahalı mı?
Ülkemizde yıllarca birikim yapılarak alınan ve araçlara oranla çok daha ciddi rakamlar ödenen konutların sigortalanma oranı maalesef düşüktür. Bu durum konut sigortalarının yüksek maliyetli olduğu algısından kaynaklanmaktadır. Sanıldığının aksine çok düşük bir maliyetle varlıklarınız güvence altına alınabilmektedir.

2-) Konut sigortası yaptırmak için illaki ev sahibi mi olmalıyım?
Konut sigortası yaptırmak için illaki ev sahibi olmanız gerekmez. İster kiracı, ister ev sahibi varlıklarını güvence altına alabilir.

3-) Konut sigortası poliçeleri neleri kapsar?
Konut sigortaları yangın, yıldırım, infilak, duman, dahili su, terör, fırtına, hırsızlık gibi bir çok teminatı bir arada sunar. Ayrıca çilingir hizmeti, konutların korunması hizmeti, cam hizmetleri gibi bir çok asistans teminatı da poliçelere ilave edilmektedir.

4-) Antika, tablo gibi değerli varlıklar da sigorta teminatına dahil edilebilir mi?
Sigorta bedelleri konut sigortasına ait poliçede belirtilmek kaydı ile antika, tablo, değerli halı vb. varlıklar belirli limitler ile teminat altına alınabilir.