Sektörel

Konut siteleri yönetimlerinde kar krizi başladı!

Bazı site yönetimlerinin kendi sorumluluklarında olan kar temizliğinde yetersiz kalması krize neden oldu...Yaşanan gelişmelere göre, ana yollar, sokaklar kapandı, evlerin önü çıkılamaz duruma geldi

Tüm Türkiye resmen aralıksız olarak yağan karın etkisi altına girdi. Yaşanan gelişmelere göre, ana yollar, sokaklar kapandı, evlerin önü çıkılamaz duruma geldi. Ulaştırma Bakanlığı ve belediyeler kendi sorumluluklarındaki yolları açmak için yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor.

Fakat konut sitelerinin içleri ne bakanlığa ne de belediyelere bağlı. Bazı site yönetimleri de kendi sorumluluklarında olan bu bölgelerin kar temizliğinde yetersiz kaldı. Özellikle binlerce insanın yaşamını sürdürdüğü büyük konut sitelerinde ciddi sorunlar meydana geliyor. Bazı konut sitelerinde otoparktan arabalar bile çıkarılmazken yürümek bile imkânsız oldu. Site sakinleri, 1000 liradan fazla aidat ödemelerine rağmen mağdur edildiklerini belirtti.

 

Site yönetimi sorumlu mu?

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay, “Ulaştırma Bakanlığı ve belediyeler ana yollardan, caddelerden sorumlu. Site içlerini temizleme gibi bir görevleri yok. Sitelerin kar temizliğinden ise site yönetimleri sorumlu. Sitelere bağlı çalışan temizlik görevlileri karları temizlemeli” diye konuştu.

Şubat aidatları artacak mı?

Bazı sitelerin temizliği tek başlarına gerçekleştiremedikleri için iş makinesi kiralama yoluna gittiğini söyleyen  Gülcan Altınay, “Son yılların en şiddetli karı olduğu için karların temizlenmesi de çok zor oluyor. Bünyelerindeki çalışanlar ve aletlerle karları temizleyemeyen site yönetimleri ise kar küreme araçları kiralıyor ya da bu işi yapacak şirketlerle anlaşıyorlar. Kendi imkânlarıyla temizlik yapıldıysa aidata ek bir gider olarak gösterilemez. Ancak dışarıdan alınan hizmetler nedeniyle bazı sitelerde şubat ayı aidatları artabilir” dedi.
 

Konut sitesi aidatları neye göre belirlenir?

Konut sitesi yöneticilerinin yetkileri neler?