Kent Haberleri

Konut sitelerinde çift aidat dönemi! 10 bin liraya kadar yükseldi! Ev sahipleri ve kiracılara şok!

Konut sitelerinde çift aidat dönemi resmen başladı. Pek çok apartman ve sitelerde aidatlar, yüzde 200'leri bulan oranlarda arttı. İşte ayrıntılar...  

Başta kiracılar olmak üzere apartman ve site sakinleri, yüksek kiraların ardından şimdi de yüksek aidatlarla karşılaşıyor. 

Asgari ücrete uygulanan artış sonrasında; doğalgaz, elektrik, su ve temizlik malzemeleri gibi genel giderlerdeki olağanüstü zamlar aidat bedellerinde büyük yükselişlere neden oldu. Özellikle doğalgaz ve elektrik fiyatlarının geçtiğimiz kışa göre aşırı zamlanması pek çok apartman ve sitelerde aidatların yüzde 200'leri bulan oranlarda artmasına sebep oldu.

Peki sitelerde aidatlar ortalama ne kadar? İşte konut sitelerinin aidatlarında yaşanan zam krizi ve detayları...

ÇİFT AİDAT SÜRECİ

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre; tam zamanlı apartman görevlisi istihdam etmeyen yerlerde bir sene önce 300 ile 500 lira seviyesinde olan aidatlar, bu dönemde 750 ile 1.500 lira seviyesine yükseldi. 

Apartman görevlisi ve güvenlik personeli istihdam eden apartman ve sitelerde ise aidatlar, daire sayısına göre değişiklik göstermekle beraber 4 bin lira ile 5 bin lira seviyelerine kadar ulaştı. 

Maliyetlerin karşılanabilmesi için aidatlaa ciddi oranlarda zam uygulanırken pek çok  apartman ve sitede ‘çift aidat' dönemi başladı. 

Geçmişte yoğun kış dönemlerinde nadiren başvurulan ‘çift aidat' uygulaması bu sene maliyetlerde yaşanan yüksek artışlar sebebiyle neredeyse genele yayılmış durumda. Pek çok apartman ve sitede zamlı aidatlar dahi yeterli gelmeyinde; Ocak, Şubat ve Mart ayları için çift aidat alınıyor. 

Yükselen aidatlar özellikle konut kiralarını ödemekte zorluk çeken kiracıları etkiliyor. Pek çok kiracının aylık konut gideri yeni aidatlarla beraber 10 bin Türk Lirası'na dayanmış durumda. 

Bazı konutlarda aidatlar kiranın yarısına kadar yükselirken; şimdiden 8 bin 506 TL'lik asgari ücretin kira ve aidatları nasıl karşılayacağı düşünülüyor. 

Konuyla ilgili son dakika açıklamalarında bulunan Emlak Müşaviri Salim Taşçı, kiraların ardından şimdi de zamlı aidatların halkı zorladığına vurgu yaptı. 

En düşük aidatın kenar semtlerde 500 TL'den başladığına dikkat çeken Taşçı, merkeze yakın semtlerde 1.000 ile 1.500 TL, merkezi semtlerde 2.000 ile 2.500 TL, çok katlı bina ve rezidanslarda 3.500 ile 5.000 TL, lüks rezidanslarda ise 5.000 ile 10.000 TL seviyelerine yükseldiğinin altını çizdi. 

Tapu sahipleri dikkat! Sona ereceği tarih resmen açıklandı! Bunu yapmayan yandı!

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında büyük deprem! Zam mı indirim mi? Opet, BP, PO, Total, Shell 14 Ocak 2023 fiyat listesi

Aile Destek Programı için resmen Ocak 2023 müjdesi geldi! Hesaplara peş peşe tam 1.250 TL yatırılıyor! Aman kaçırmayın!