Sektörel

Konut sitelerinde en çok şikayet fahiş aidattan!

Toplu konut alanlarındaki şikayetler çin kurulan WhatsApp ihbar hattına ulaşan vatandaşların, yüzde 39’luk kısmı yüksek aidatlardan, yüzde 32’lik kısmı ise usulsüz yönetimlerden şikayetçi oldu. İşte WhatsApp ihbar hattına gelen o şikayetler...


Vatandaşların toplu konut alanlarındaki şikayetlerini dile getirmeleri için Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği tarafından WhatsApp İhbar hattı açılmıştı. Akşam gazetesinin gündeme getirdiği ihbar hattına adeta şikayet yağdı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre yurttaşlar en çok yüksek aidatlardan ve usulsüz yönetimlerden şikayetçi oldu. Söz konusu WhatsApp ihbar hattına gelen şikayetlerin dağılımı şu şekilde: Usulsüz yönetim yüzde 32, hizmet alamama yüzde 14, yüksek aidat yüzde 39, geçici yönetim sorunları yüzde 1, güvenlik sorunları yüzde 2, ek bütçe itiraz yüzde 5, müteahhit eksikleri yüzde 2, kiracı şikayetleri yüzde 2 olurken, bilgi alma ise yüzde 3 oldu. 

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Temsil ettiğimiz sektöre ilişkin, sitelerde ve toplu konut yaşam alanlarımızda yaşanılan sorunların mevcut halini analiz etmek ve sorunları ilgili bakanlığa iletmek adına, WhatsApp Şikayet İhbar Hattımızı kurduk. Bu şikayet hattına 14 binin üzerinde şikayet geldi. Söz konusu bu şikayetleri dosya halinde Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığımıza teslim ettik. Bizim amacımız İnsanı içinde barındıran ve insan ile yönetilen tüm hizmetlerin hukuksal olarak dizayn edildiği bir düzen oluşturmak" 

Açıklamasında ayrıca hukuki düzenlemelerin yapılması için çalışma yürütüldüğünü dile getiren Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı, "Hizmet alan tarafların haklarının hukuksal zeminde koruyacak, söz konusu düzenlemelerle sektörün katma değerinin yükseltildiği bir geleceğe taşıyacağını ümit ediyoruz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızda bu konuları detaylı bir şekilde masaya yatıracağımız toplantımızı gerçekleştireceğiz. Bakanımıza sektör raporumuzu sunacağız" dedi.


EN ÇOK ŞİKAYET EDİLEN KONULAR
Usulsüz yönetim Yüzde 32
Hizmet alamama Yüzde 14
Bilgi alma Yüzde 3
Kiracı şikayeti Yüzde 2
Güvenlik sorunları Yüzde 2

 

Fırtına uyarısı yapan İslam Memiş'ten şimdi ‘de kriz ayı' uyarısı geldi: Büyük çalkantılar olacak!

Tekne sahiplerinden yüksek kira isyanı: Marinalardan kaçışlar başladı!

Belediyelerden Sakarya ve Kocaeli’de satılık 9 arsa! İmarlı arsa arayanlar dikkat!