Köşe yazıları

Konut sitelerinde oturanlar dikkat! Şikayet edebilirsiniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde toplu yapıya geçilmemiş sitelerde toplu yapı varmış gibi yönetim kurmanın suç olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı... Heper'e bir okuyucusu, 500 haneli sitede oturduğunu ve sitede kednilerini toplu yapı yönetimi şeklinde nitelendiren bir grup olduğuna dikkat çekti

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde sitelerde toplu yapıya geçilmesini kaleme aldı. Heper'e bir okuyucusu, 500 haneli sitede oturduğunu ve sitede kednilerini toplu yapı yönetimi şeklinde nitelendiren bir grup olduğuna dikkat çekti. Okuyucu, sitelerinde toplu yapıya geçişle ilgili bir karar rastlamadıklarını, bu durumda bu kişiler için cezai işlem uygulanıp uygulanamayacağını sordu. 

Peki konut sitelerinde toplu yapıya geçilmemişse toplu yapı varmış gibi yönetim kurmak suç mudur? Bu durumda neler yapılabilir? İşte Tamer Heper'in o yazısı...
 

Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıtta, muhtelif parseller üzerindeki sitelerde 2007'den itibaren toplu yapıya geçilmesinin gerekli olduğunu belirtti. Toplu yapıya geçilmesininse çok zor olduğunun altını çizen Tamer Heper, toplu yapıya geçilmesi için her parselin ayrı ayrı toplanarak bağımsız bölüm sayısının çoğunluğuyla planının kabul edilmesinin gerekli olduğuna dikkat çekti. 

***

Bütün parsellerde yeni bir yönetim planının kabul edilmesinin çok zor olduğunu dile getiren Heper, bağımsız bölüm maliklerinin yeni planda kendilerini olumsuz etkileyecek birtakım maddeleri kabul etmediğini dile getirdi. Heper, Tüm bağımsız bölüm maliklerinin gönlünü yapacak bir metin hazırlanmasının neredeyse imkansız olduğunu aktardı. Bu durumda sayısal çoğunluk sağlanamaması sebebiyle toplu yapıya geçilemiyor. 

Evi kirada olanlar dikkat! Kiracınız bunu yaparsa...

Eşi vefat edenler dikkat! Resmen açıklandı!

İstanbul'da kira ortalaması asgari ücretin üzerine çıktı! Bin liradan ucuz kiralık daire yalnızca o 16 şehirde kaldı!