04 / 10 / 2024

Konut sitelerine mini hastane zorunluluğu geliyor!

Konut sitelerine mini hastane zorunluluğu geliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sağlık Bakanlığı olası salgınlara karşı tedbirlerini artırıyor. 150’den fazla bağımsız bölümü olan konut sitelerine mini hastane ya da sağlık odası zorunluluğu getirilecek.




Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sağlık Bakanlığı, başta Maymun Çiçeği olacak şekilde salgın hastalıklar ve mevcut hastanelerin yükünü azaltmak için  önemli bir karar aldı. Bundan böyle, 150'den fazla bağımsız bölümü olan konut sitelerinde mini hastane ya da sağlık odası zorunluluğu getirilecek. 

Sabah’tan Metin Can imzalı habere göre bu kapsamda, konut sitelerinde 7/24 hizmet verecek tam donanımlı sağlık odaları kurulacak. Söz konusu bu odalarda hemşireler görev alacak ve önceden öngörülemeyen bazı durumlar için hızlı bir müdahale imkânı da sağlanmış olacak.

Söz konusu bu projenin hayata geçmesiyle salgın hastalıkların yayılmasının önüne geçilmesi, yaşlı yurttaşlara kolaylık sağlanması ve trafik yoğunluğunun azalması gibi pek çok avantaj elde edilecek. 

Geçtiğimiz hafta Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği yetkilileri, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu ziyaret etmiş ve gerçekleştirilen  görüşmede, toplu konut alanlarında sağlık odalarının kurulmasını öngören proje hakkında anlaşma yapılmıştı. Sağlık Bakanı Memişoğlu, söz konusu bu projeyi onaylayarak tüm Türkiye'de uygulanması için gerekli talimatları verdi. Proje kapsamında, konut sitelerinin ortak kullanım alanlarından biri Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilecek ve bakanlık da bu alanlarda gerekli olan tüm çalışmaları başlatacak.

Konut sitelerine mini hastane zorunluluğu geliyor!


MAYMUN ÇİÇEĞİNE HAZIRLIK

Böylece, tansiyon ölçümleri, düzenli enjeksiyonlar, yaralanmalar ve bulaşıcı hastalıkların etkilerinin asgari düzeye indirilmesi gibi hastane müdahalesine gerek duyulmayan hallerde konut sitesi içerisindeki sağlık odalarında çözülebilecek. Ayrıca, söz konusu bu uygulama ile şehir trafiği ve hastanelerdeki yoğunluğun da azalması hedefleniyor. Proje, tüm dünyada beklenen ya da olası maymun çiçeği salgını gibi durumlara karşı da önceden hazırlıklı olunmasını sağlamış olacak.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu bu projenin sağlık sektöründeki istihdama da katkı sağlayacağını belirtti. Proje ile pek çok hemşire ve sağlık personeli toplu konut alanlarında istihdam edilecek. Dernek, 81 il başkanlığı ve üyeleriyle beraber Sağlık Bakanlığı ile entegre bir şekilde çalışacak. 

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde profesyonel yönetim şirketlerinin öneminin arttığını kaydederek, bu projenin sadece Türkiye için değil, dünya genelindeki diğer ülkelere de örnek teşkil edebileceğini kaydetti.

 

 Multi'nin 10 şirketi konkordato ilan etti!

Resmi Gazete'de yayımlandı. Bunu yapmayanlar 3 bin 500 TL ceza alacak

Garanti'den bireysel emeklilik konusunda yeni kampanya


 


Geri Dön