09 / 05 / 2024

Konut sitesi aidatları cep yakıyor! Zam oranı yüzde 100’ü aştı!

Konut sitesi aidatları cep yakıyor! Zam oranı yüzde 100’ü aştı!

Konut sitesi aidatları adeta cep yakıyor. Son bir senede mega kent İstanbul’da aidatlar ortalama yüzde 77 oranında artarken, birçok ilçede ise zam oranı yüzde 100’ü aştı. 



LÜKS SİTEDE 12 BİN TL

Yaptığı açıklamada lüks konut projelerinde rakamların ortalamanın çok üzerinde olduğunu kaydeden Serkan Bal: “Beşiktaş’ta bilinirliği yüksek markalı projelerde ortalama olarak 100 metrekare konutların aidatları 12 bin TL. Kullanım alanlarının 200 metrekarelere ulaşması halinde ortalama aidat rakamlarının 15 bin TL civarında olduğunu, 250 metrekare ve üzerinde konutların 17 bin TL ve üzeri aidat rakamlarına ulaştığını söyleyebiliriz. Şişli’de ise bilinirliği yüksek markalı projelerde 100 metrekare konutların aidatlarının 9-10 bin TL bandında. Sarıyer, Üsküdar, Beykoz gibi lüks villa sitelerinde ortalama aidat rakamları 8 bin TL ile 12 bin TL aralığında değişiyor. Kadıköy Bağdat Caddesi’ne yakın rezidans projelerinde aidat rakamlarının ortalama 5-6 bin TL aralığında olduğunu görüyoruz.” dedi.

Konut sitesi aidatları cep yakıyor! Zam oranı yüzde 100’ü aştı!

* Markalı konut projeleri, standart özelliklere sahip site projeleri ve tekil apartman daireleri dikkate alınarak hazırlanmıştır.   

* Kaynak: Eva Gayrimenkul Değerleme


Geri Dön