06 / 09 / 2024

Konut sorununun sebebi göçmenler ve kontrolün yetersizliği!

Konut sorununun sebebi göçmenler ve kontrolün yetersizliği!

Konut fiyatları ve kiralardaki artış devam ederken, çözüm için atılan adımlar yetersiz kalıyor. Analist Tardu Barlas, konut sorununun sebebini sorduğu bir anket hazırlayarak takipçilerine sordu. Yaklaşık 12 bin 500 kişinin katıldığı anketin sonuçlarına göre en önemli neden göçmenler.



Satılık - kiralık konutlara erişim sorunu, yüksek kredi faizlerinin devam etmesi ve yüzde 25 kira sınırlamasının kaldırılmasının ardından giderek tırmanıyor. Vatandaş yüksek fiyatlar nedeniyle ev sahibi olamazken, okulların açılmasıyla birlikte artan rakamlar kiralık ev arayanların hayatını kabusa çeviriyor.

Peki yaşana konut krizinini nedeni ne? Analist Tardu Barlas https://x.com/taaardu X sosyal medya hesabı üzerinden bir anket yayınlayarak konut yetersizliği ve fiyatların yüksek olmasının sebebini sordu.

Barlas 12 bin 486 kişinin katıldığı anketin sonuçlarını ise şöyle açıkladı:

Konut sorununun sebebi nedir diye sorduğumuz anket sonuçlandı. 12486 kişi ankete katılmış. Katılımcıların yüzde 42,4 ü Göçmenler derken; onu yüzde 35,2 ile devlet kontrolünün yetersiz olması takip etti. Faizler yüzde 17,4, TOKİ’nin konut yapmaması yüzde 4,9 olarak çıktı.  

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

BİR DE BİZİM İNSANLARIMIZIN AÇGÖZLÜLÜĞÜ! 

Emekliye iki maaş kadar promosyon verilecek! Bankalar yeni promosyon ödemelerini açıkladı!

Milli Emlak, Bayburt ve Kastamonu’da taksitle 22 adet arazi satıyor

Çankaya Belediyesi’nin 50 yapı için verdiği yıkım kararına yürütmeyi durdurma kararı!

 

 


Geri Dön