28 / 04 / 2024

Konut stokları kısa sürede eriyecek!

Konut stokları kısa sürede eriyecek!

Merkez Bankası'nın faiz indirimini değerlendiren Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, konut stoklarının kısa sürede eriyeceğini söyledi. 



Geçen haftaki Merkez Bankası faiz indiriminden sonra kredi faizleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Uzmanlara göre, piyasadaki canlanma ile bankaların kredi faizlerini düşürmesi bekleniyor. Özellikle konut kredileri 1.20'lere kadar düşebilir. 

Adayorum'da yer alan habere göre; Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak “Yatırımcı yönünü yeniden inşaat sektörüne çevirdi. Az sayıda ki konut stokumuz var. Konut almak isteyenler bu süreci iyi değerlendirmeli” dedi.

Bayrak şunları söyledi: "Piyasa aktörleri tarafından dört gözle beklenen faiz indirimi kararı piyasalarda kıpırdanmaya neden oldu. İnşaat sektörü bir yılı aşkın süredir üretim yapamıyordu. Sakarya’da az miktarda konut stoku mevcut. Yatırımcının yönünü inşaat sektörüne yönlendirmesiyle az sayıda ki konut hızla tükenecek gibi görünüyor. Konut sahibi olmak isteyenlere düşen faiz oranlarını ve zamsız fiyatları hesaba katıp değerlendirme yapmalarını tavsiye ediyorum."

PİYASALAR CANLANACAK

Uzun süredir üretim olmadığını anımsatan Bayrak, “Faiz indirimi, enflasyonda ki düşüş eğilimi kredi faizlerinin daha indirilmesine neden olacak. Piyasalarda ki canlanmayla birlikte sektör temsilcileri yeniden üretim yapmak için hazırlıklara başladı. Ancak yeni yapılacak konutlarda ki fiyatlar maalesef stok konut fiyatları gibi olmayacak. Konut almak hem yatırımcı hemde vatandaş için bu dönem oldukça avantajlı” diye konuştu. 

Mahmut Alper Tuğsuz: Konutta seneye arz açığı olacak!


Geri Dön