Ekonomi

Konut tercihleri arasında artık elektrikli şarj istasyonu şart koşuluyor! İşte detaylar!

Elektrikli araç üretiminin ve kullanımının büyümesi tüketicinin talebinde değişiklik yaptı. Özellikle markalı olan projeler şarj sistemine kolay ulaşımı sağlıyor. Böylece ailelerin elektrikli araçlarına kolaylık sağlaması için şarj istasyonuna yakın konutlara yönelmesi bekleniyor.Akaryakıt istasyonundan belediye park alanına kadar birçok alanda şarj istasyonlarına yönelik yatırımlar artış gösterdi

Elektrikli araç piyasalarında yaşanan teknolojik ilerleme birçok alanda uygulamanın değişmesine yol açtı. Akaryakıt istasyonundan belediye park alanına kadar birçok alanda şarj istasyonlarına yönelik yatırımlar artış gösterdi. Konut ve ofis satın almasında şarj bulunan yapılara kayma görülüyor.

Şarj istasyonuna sahip evler fazlasıyla talep görüyor

Teknolojinin gelişmesiyle son 20 yılda değişen sistem konutlarda satın alma tercihlerini etkiledi. Emlak Uzmanı Nilüfer Kas, markalı olan konut ve rezidanslarda gelişen teknolojik alt yapı nedeniyle kararlarını ona göre verdiğini belirtti.

Konut satışı ile araç satışlarının birlikte ilerlediğini söyleyen Kas, “Son birkaç yıl içerisinde elektrikli araçlara olan ilgide artış görüldü. Binlerce araç sahibi kendi olanaklarıyla istasyon oluşturma çabasına girdi. Bunun dışında istasyonu olan evlere yöneldi” dedi. Site yönetiminden bu konuda olan taleplerin arttığını kaydeden Nilüfer Kas, “Bu tür altyapısı bulunmayan sitede 30’uncu katta oturan kişinin şarj ünitesini kendiliğinden oluşturma şansı bulunmuyor. Bu sebeple elektrikli araç altyapısına sahip projelerin aynı yönde araç tercihi bulunan vatandaşlar tarafından daha fazla ilgi duyulacak” diye konuştu.

Şarj istasyonu bulunan evlere talep günden güne daha artacak

Türkiye’de son yıllarda elektrikli araç pazarının artışa uğradığını söyleyen BinBin CEO’su Kadir Abdik, etkilerinin de birçok sektörde görülmeye başladığını söyledi. “Büyük sitelerde otopark bölgelerinde elektrikli şarj ünitesi yerleştirilmeye başlandı. Bu uygulamaların gelecek dönemde daha da artacağı görüldü” dedi. Abdik’e göre, sitelerde yaşayan bireyler de binalarına bu ünitenin takılmasına elverişli olmasını tercih kriterleri sayacak.

“Emlak piyasalarının dışında elektrikli araç dönüşümlerinin en çok akar yakıt sektörünü etkileyeceği belli”diye konuştu. Abdik, sözlerine “2034 yılı elektrikli araçların motorlu araç satışlarının dörtte üçünü kapsayacağı bekleniyor dedi. Buna göre paralel akar yakıt şirketleri yatırımlarını elektrikli araç şarj istasyonlarına doğru kaydıracak” diyerek devam etti.

Uygun fiyatlı Xiaomi Redmi 9C Hepsi Burada'da neredeyse bedava! İşte 06 Mayıs 2023 fiyat listesi

Redmi Note 11 Pro Hepsi Burada'da çok ucuza! Yeniz zamlar gelmeden acele edin

Elektrikli otomobiller nasıl şarj edilir? Elektrikli araçların şarj maliyeti ne kadar? Tek tek hesaplandı!