Sektörel

Konut teslimlerinde yüzde 8 KDV uygulaması yürürlükte!

Geçtiğimiz yıl Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre konut teslimlerinde, yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulaması tekrar yürürlüğe girdi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan yeni nesil emlak sitesi  cokiyifiyata sahipleri Cüneyt ve Yusuf İnce, emlak satın almak isteyenlerin bu avantajı iyi kullanmaları gerektiğini ifade ettiler.

 

2018 Konut Teslimlerinde İndirim Oranları

KDV indirimi ev almak isteyenlerin yüzünü güldürdü. KDV indirimi sadece konutları kapsayacak, işyerleri ve arsalarda geçerli olmayacak.

Bunun yanı tapu harcının yüzde oranı ise 4’den 3’e düşürüldü, bu indirimin ise işyerlerinde de geçerli olduğu belirtildi.

Cokiyifiyata sahipleri Cüneyt ve Yusuf İnce; “Konut almak isteyenler için bu yüzdelik indirim ikinci bir şans oldu. Konut teslimlerinde oranın yüzde 18’den 8’e düşmesi konut almayı düşünenleri harekete geçirdi ve emlak piyasası canlandı” şeklinde konuştu.

İnce; “Bu tip indirimler konut almak isteyenleri olumlu yönde harekete geçiriyor. Geçtiğimiz yıl da aynı tepkileri görmüştük, bu yıl da ev sahibi olmak isteyenler bu indirimden 30 Ekim’e kadar faydalanabilirler. Bizim tavsiyemiz bu süreci iyi değerlendirmek ve doğru bir kararla doğru bir konuta sahip olmak için harekete geçmek.” dedi.


Cokiyifiyata yeni nesil emlak sitesinde konut sahibi olmak isteyenlere birçok alternatif sunduklarını belirten İnce; “Ramazan Bayramı’nın ardından hiç kuşku yok emlak piyasası ivme kazanacaktır. Yüzde 10’luk bir farkı kaçırmak istemeyenler, lüks, büyük konut arayanlar, işyerlerinde damga vergisindeki düşüşten faydalanmak isteyenler için bu önemli fırsatı değerlendirmek gerekiyor.” dedi.