06 / 05 / 2024

Konut teşviği kiracıyı sevindirdi!

Konut teşviği kiracıyı sevindirdi!

Konut peşinatına yüzde 15 devlet katkısı vatandaşı sevindirdi. Kirada oturan veya evlilik hazırlığı yapan vatandaşlar ev almayı düşünüyor...



Konut peşinatına yüzde 15 devlet katkısı vatandaşı sevindirdi. Kirada oturan veya evlilik hazırlığı yapan vatandaşlar ev almayı düşünüyor.

 

İLK defa konut sahibi olacakların, kullanacakları kredinin yüzde 25'lik peşinatı için bankada biriktirecekleri paraya devlet tarafından yüzde 15'e kadar katkı sunulacağının açıklanması, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. 


GENÇLERİ TEŞVİK EDECEK 

Desteğin özellikle gençlerin ev sahibi olmalarını teşvik edeceğini aktaran Gayrimenkul Danışmanı Ayhan Değer, "Daha dün açıklanmasına rağmen, iki gündür müşterilerimden olumlu izlenimler aldım. Cocuklannı, ev almayı cazip hale getirecek bu imkândan yararlanmaları konusunda teşvik edeceklerini söylediler" diye konuştu. 


Vatandaş Serhat Erkan, şu an kirada oturduğunu ve söz konusu teşvikle birlikte ev almayı düşünebileceğini dile getirdi. Güler ve Sedat Agalday cifti de çocukları için bu imkânı değerlendirebileceklerini ifade etti. 


DAHA FAZLA OLABİLİR 

Tülay Gürsoy, ileride ev almayı düşündüklerini, bunun ev sahibi olmaları için iyi bir fırsat olduğunu belirterek "Devletin buradaki katkısı yüzde 15. Biz daha fazla bekliyoruz" dedi. 


Vahdet


Geri Dön