27 / 04 / 2024

Konut ve barınma krizi küresel boyutlara ulaştı: Haftalığı 6 bin TL olan çadır pes dedirtti!

Konut ve barınma krizi küresel boyutlara ulaştı: Haftalığı 6 bin TL olan çadır pes dedirtti!

Giderek büyüyen konut ve barınma krizi kamuoyunun gündeminden düşmezken haftalığı 6 bin TL olan çadır adeta pes dedirtti. 



Giderek büyüyen konut ve barınma krizi uluslararası kamuoyunun da sık sık gündemine gelirken günlük ev kiralayan bir platformda yayımlanan bir ilan resmen "bu kadarına da pes" dedirtti.

Sözcü'de yer alan habere göre konut ve barınma krizi küresel boyutlara ulaşırken ABD merkezli bir günlük ev kiralama platformunda yayınlanan bir ilan görenleri adeta hayrete düşürdü.

Avustralya'nın güneyinde bulunan Seaton şehrinde sahile yakın bir konutun arka bahçesine kurulmuş olan çadır için talep edilen fiyat haftalık 200 dolar (yaklaşık 6 bin TL) şeklinde açıklandı.

Paylaşılan ilanda yer alan detaylara göre denize yakın olması nedeniyle bu fiyatın talep edildiği belirtilirken, kiralık ilanının başlığı da "Plaja yakın büyük çadır" şeklinde tercih edildi. Söz konusu ilanın sosyal medyada yayınlanmasının ardından pek çok sosyal medya kullanıcısı duruma sert tepkiler verdi.

Konut ve barınma krizi küresel boyutlara ulaştı: Haftalığı 6 bin TL olan çadır pes dedirtti!

Bazı kullanıcılar konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada "Bu kadar paraya normal bir konut da kiralayabilirsiniz" derken bazılar da bu işin iyice çığrından çıktığını söyledi. Gündeme bomba gibi düşen çadır ilanını açan kişinin William adında bir iş insanı ve girişimci olduğu kaydedilirken, William konu ile ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmadı. 

Bazı sosyal medya kullanıcıları William'ın yayımlamış olduğu ilana destek verirken, platformun kurallarına uyulduğu sürece söz konusu ilanın yayında olması gerektiğini söyleyen bazı kullanıcılar, "Çok ciddi bir barınma krizi var. Dolayısıyla bu normal" diye konuştu.

BARINMA KRİZİ GİDEREK BÜYÜYOR

İstanbul Planlama Ajansının (İPA) tarafından yapılan hesaba göre 2006 yılından bu yana en az 5.6 milyon vatandaşın evini kaybettiği belirtildi. Söz konusu bu dönemde yüzde 22.1 olan kiracıların oranları da 5.7 puan artış göstererek yüzde 27.8’e yükseldi. Evi olanların satmak zorunda kaldığı belirtilen araştırmada ayrıca yeni nesil için ev sahibi olmanın neredeyse imkansız hale geldiği bilgisi de verildi.

 

Gram altın 2 bin 100 TL'yi aştı! Altında tarihi rekor! Altın yatırımcılarına müjde! 21 Şubat 2024 altın fiyatları

Ocak'ta merkezi bütçe de kira krizinden kaçamadı: Bina kiralama giderleri yüzde 141 yükseldi! 

Türkiye’de ev ne zaman alınır?


Geri Dön