Sektörel

Konut ve dükkan ödemelerinde altın, dolar ve Euro ile taksit dönemi başladı!

Hem altın ve dolardaki yükseliş hem de inşaat malzemelerine gelen zamlar konut piyasasını da derinden etkiledi. Konut fiyatlarında artış devam ederken inşaat firmaları da taksitleri Türk Lirası yerine altın, dolar ve Euro'ya endekslemeye başladı.İnşaat firmaları son dönemde taksitleri altın, dolar ve Euro'ya endeksledi

İnşaat malzemelerine arka arkaya gelen zamlar, altın ve doların yükselmesi gayrimenkul ödemelerinde yeni bir dönemi başlattı. İnşaat firmaları son dönemde taksitleri altın, dolar ve Euro'ya endeksledi.

Son dönemde altın ve dolardaki yükselişin yanı sıra Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve gelmesinden sonra merakla beklenen ekonomi programının henüz netleşmemesi piyasalardaki tedirginlik devam ederken, inşaat firmalarından da çok konuşulacak kararlar geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın haziran ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketine göre, yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 37,17'den yüzde 38,55'e çıkarken, gelecek 12 ay sonundaki TÜFE beklentisi ise yüzde 29,84'ten yüzde 30,65'e çıktı.

Ayrıca ankette yıl sonu dolar tahmininde belirgin bir yükseliş görüldü. Önceki ankette 23,08 şeklinde olan dolar tahmini 26,18 seviyelerine çıktı.

http://www.marinadaresidence.com/

2. WOX YALIKAVAK

Satışların bu sezon başladığı Wox Yalıkavak projesi, De Costa Group imzası ile hayata geçiriliyor. Bodrum Yalıkavak'ta yükselen projede fiyatlar 1 milyon 957 bin dolardan başlıyor ve 3 milyon 514 bin 500 dolara kadar çıkıyor. Ayrıca söz konusu projede aylık taksit ödemeleri de dolar kuru ile yapılıyor.


Web: http://decosta.group/


3. NOVIS STYLE AVSALLAR

Novis Style Avsallar projesi, Antalya Alanya'da yükseliyor. Konut teslimlerinin 2024 Temmuz'da yapılması planlanan projede 1+1 konutların fiyatları 107 bin Euro'dan başlıyor. Projede, yüzde 40'ı peşin olacak şekilde kalan tutar için 16 ay taksit imkanı sunuluyor.


Web: https://novis.com.tr/


4. GÜRGAN VİLLALARI

http://gurganvillalari.com/index.html


5. PORTO MARE BODRUM

Mim Proje İnşaat tarafından hayata geçirilen Porto Mare Bodrum projesi de ödemelerin dolara endekslendiği projeler arasında yer alıyor. Bodrum Akyarlar'da yer alan projede  2+1,3+1 ve 4+2 konut tipleri mevcut. Fiyatların  649 bin Euro'dan başladığı projenin teslimleri 2023 yılının Kasım ayında yapılacak.


6. CONATUS VİLLALARI EXISTENCE

https:conatusvillas.com


7. VERA BAHÇECİK

 


Reyyan İnşaat imzası taşıyan Vera Bahçecik projesi, Kocaeli Başiskele Bahçecik’te hayata geçiriliyor. 6+1 villaların fiyatlarının 28 milyon 332 bin 850 TL'den başladığı projede fiyatlar dolara endeksli olarak artıyor.

 

8. MAKRO İNŞAAT HAZIR DÜKKAN

https://www.hazirdukkan.com/

8. KOŞUYOLU KORU EVLERİ

http://kosuyolukoruevleri.com/

Demir fiyatlarına dev indirim geldi! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 15 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 2 milyon 452 bin 60 TL oldu! Mayıs'ta fiyatlar katlandı!

KONUTDER'den acil kentsel dönüşüm çağrısı: Yastıkaltındaki 500 milyar dolarlık altın yapı tasarruf sistemine çekilmeli!