Emlak Konut

Konut ve kira fiyatlarında beklenmedik gelişme! Kiralar düşecek mi? İşte detaylar!

Konut fiyatlarında yaşanan artış sonrası hükümet kolları sıvadı. Konut fiyatları ve kira fiyatları düşecek mi? İşte merak edilen detaylar…Ülke genelinde hazırlıkları süren sosyal konut projelerinden sonra vatandaş, konut ve kira fiyatları düşecek mi diye merak ediyorlar

Konut fiyatları ve artan kira fiyatlarından sonra hükümet bu konuda çalışmaya başladı. Ülke genelinde hazırlıkları süren sosyal konut projelerinden sonra vatandaş, konut ve kira fiyatları düşecek mi diye merak ediyorlar.

İşte konut ve kira fiyatlarında yaşanan gelişmeler…

KONUT VE KİRA FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Sosyal konut projesinin hazırlıkları devam ederken ülke genelinde altyapılı arsa satışı başlayacak. Diğer yandan da cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin hazırlıkları sürüyor. Konut hazırlıklarına altyapılı konut arsası satışı da eklenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eylül ayında hem sosyal konut hem de arsa satışları hakkında tüm detayları açıklayacak.

EV ALMA HAYALİ OLANLAR BU HAYALLERİNE KAVUŞACAK!

Hazine arazilerin de vatandaş için kullanıma açılacağı haberi verilmişti. Bu haber hiç evi olmayan vatandaşlar için hayata geçecek.

Hazine arazileri, yine vatandaşın kendi için konut yapması adına uygun şartlarda uzun vadeli ödeme koşulları ile satışa çıkarılıyor. Vatandaş tek parselde kendi evini yapacak veya talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller de alabilecek. Öğrenilen bilgilere göre altyapıya sahip arsaların Ankara'da Gölbaşı, İstanbul'da Tuzla, Çatalca gibi şehir ve bölgelerde satışa çıkarılması planlanıyor.

Arsa projesiyle ilgili de Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve TOKİ  çalışmalarına devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı vatandaşa konut tiplerini seçmeleri için projeler başlatacak. Ama vatandaş da imar planına uygun projesini hazırlayıp, ruhsatını alarak evini yapabilecek. İhtiyaca ve talebe göre arsa sayısının belirlenmesi planlanırken, düzenli satış yapılması hedefleniyor.

PROJELER DEVAMLI OLACAK

Daha önce sosyal konutun yanında Hazine arazilerini de uygun ödeme koşulları ile satışa sunacaklarını söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Arsa projesi de hiç evi olmayan vatandaşlar için. Vatandaşımız altyapılı arsa alıp kendi evini yapabilecek" dedi. Sosyal konut projesinin 'yaşayan bir proje' olarak kurgulandığını anlatan Bakan Murat Kurum, "Sürekli şekilde arazi üretimi yapılarak, talep edilen yerlerde çalışmalar an be an devam edecek. Şehirlerin ihtiyacını karşılama amacıyla sürdüreceğiz" dedi.

Yerli otomobil TOGG’dan yeni gelişme! Bu kadarı da beklenilmiyordu!

Benzin ne kadar oldu? 4 Ağustos benzin litre fiyatı kaç TL? 4 Ağustos 2022 akaryakıt fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 4 Ağustos Perşembe 22 ayar bilezik kaç TL?