05 / 05 / 2024

Konut yapımda Bayrampaşa doğru adres!

Konut yapımda Bayrampaşa doğru adres!

Ercan İnan, Vatan Gaztesi'ndeki bugünkü yazısında " Forumun yanında bitiverdi Bayrampaşanın doğru adres olduğunu gösterdi " başlıklı yazıyı keleme alan yazar Bayrampaşanın konut ihtiyacına değindi....



 Forum İstanbulun hemen yanıbaşında yükselen 558 daireli Yorum İstanbul, 2012 yılı Eylül ayında teslim edilecekti.

Proje sahibi Turkmall ve Yorum İnşaat işi sıkı tuttu, projenin yüklenicisi Ankaralı Çalışkanlar İnşaat da adı gibi çalışkan çıkınca teslimat 2011 yılı Kasım ayı sonuna çekildi. Projeye başta Bayrampaşalılar olmak üzere civar bölge büyük ilgi gösterdi. Bayrampaşada evler genellikle geniş olduğu için projede de 143 metrekarelik büyük evler hızla satılıp tükendi.

Forum İstanbul, açıldığı günden itibaren İstanbulluların çekim merkezi olmayı başarmıştı. Turkuazoosu, buz müzesi, Ikeası kolay ulaşımı ile hiç müşteri sıkıntısı yaşamadı.

Bulunduğu bölgeye yakın Bayrampaşa, Edirnekapı, Gaziosmanpaşa gibi noktalarda neredeyse 3.5 milyon kişi yaşıyor. Ancak bu bölge ulaşım olarak bakınca kelimenin gerçek anlamı ile İstanbulun kalbi olduğu halde nitelikli konuta aç bir bölge. (Daha önce de sözünü etmiştim.

 

Güneşlideki bir proje İstanbulun kalbi diye lanse ediliyordu. Eğer Güneşli İstanbulun kalbi ise Bayrampaşa nesi olur acaba)

Nitelikli konut açlığı büyük olunca İstanbul Yorum projesine özellikle civar semtlerden büyük ilgi oldu. Forum İstanbulun hemen yanıbaşındaki Yorum İstanbul, çok fazla sesini yükseltmedi ancak satışa çıktığı Ekim ayından bu yana yüzde 56sı satıldı. Proje Koordinatörü Cenk Biber, Bu sayı tapu satışlarını gösteriyor. Buna rezervasyonlar dahil değil. Tabir yerindeyse kulaktan kulağa satış yöntemi gerçekleştirdik dedi.

Biber, ilk etapta Bayrampaşada konut işine girdiklerinde satış ekibinin biraz tedirgin olduğunu belirttikten sonra şöyle devam etti:

 

Burası bizim ilk konut projemizdi. Satış ekibini kurarken, projenin Bayrampaşa olduğunu duyanlar önce biraz homurdandı. Burayı satmak zor olur diyenler oldu. Oysa burası çok doğru bir lokasyondu. Ne kadar doğru bir noktada olduğumuzu da çok çabuk anladık. Henüz satış ofisimizi kurmamıştık, bir konteynerde ilk hazırlıklarımızı yaparken bile ev sattık.

Bayrampaşalı büyük sever

Bu arada söze Yorum İstanbul Satış Müdürü Füsun Kapkı giriyor. Bayrampaşa civarında daha çok Balkan göçmenlerinin oturduğuna dikkat çekiyor ve Onlar da genel olarak büyük, çok odalı evlerde oturmayı seviyorlar. Alışkanlıklarını değiştirmek istemedikleri için projede 3+1 dubleks daireleri civar bölgeden yoğun talep aldık. Dolayısıyla bu evlerimiz kısa sürede tükendi diye konuştu.
Bundan sonra Bayrampaşa civarında konut projesi yapacaklara ipucu olabilecek bir bilgi. 1+1leri daha az tutan, 140 metrekarenin üzerindeki dairelere ağırlık veren satarken zorlanmaz.

Yine Füsun Kıpkının aktardığı bilgilerden öğreniyorum ki şu an Türk basketbolunu NBAde başarıyla temsil eden Semih Erdenin Bayrampayada oturan ailesi de Yorum İstanbuldan ev alanlar arasında.

Bu bölgeye inanıyoruz

Cenk Biber, Turkmall ve Yorum olarak Bayrampaşa bölgesinde diğer fırsatlara baktıklarını bu bölgede arsa üretmek istediklerini de belirtti. Biber burası gayrimenkul geliştirmek için çok ideal bir yer. Küçük sanayi tesisleri var. Rahatlıkla başka bölgelere gidebilirler ve bulundukları arsaları konut projelerine terkedebilirler.

Ayrıca işadamı oldukları için onlarla anlaşmak el sıkışmak da kolay oluyor. Almasını da satmasını da biliyorlar. Bu nedenle bölgede başka işler de yapabiliriz diye konuştu.

Peşin ödemede yüzde 6 indirim var

Avrupanın en büyük alışveriş merkezi Forum İstanbulun hemen yanı başında hızla gelişen bölgede yer alan Yorum İstanbul, 30 Nisan 2011 tarihine kadar geçerli olacak satış kampanyasına başladı. Kampanya kapsamında, ev sahibi olmak isteyenlere 0 peşinat ve esnek ödeme seçenekleri sunuluyor. Bu arada vereceğiniz tüm
peşinatta yüzde 6lık indirim yapılıyor.

Ayrıca kampanya döneminde 60 ay vadede 0.59 faizle kredi kullanmak mümkün.

Toplam 558 daireden oluşan projede, 1+1den 3+1e, 62 m2den 143 m2ye, bahçe katından 3+1 dubleks ve teraslı dairenin yer aldığı seçenekler sunuluyor. Peyzaj alanlarıyla da dikkat çeken Yorum İstanbulun 16 bin 500 metrekare yeşil alanı var. Dediğim gibi 143 metrekarelik dubleks 3+1ler tükenmiş. Şu an satışta ağırlığı 1+1 ve 2+1 olan 250ye yakın daire var. Satış listesini aşağıda verdim. 1+1ler küçük metrekareli ancak örnek daireyi gezdim çok kullanışlı. Ayrıca 1+1 de olsa tüm evlere kapalı otoparkta yer verilmiş durumda. 1+1lere tanınan bir başka avantaj da otoparkta verilen depo. Bu depolar 3 ile 6 metrekare arasında büyüklüğe sahip. 558 daire var ancak kapalı otopark 600 araç kapasiteli.

Yorum İstanbulun toplam oturma alanı 21 bin metrekare. 5 blokta yükselen Yorum İstanbulda 6.9, 14 ve 18 katlı bloklar ve 20 değişik tipde daire seçeneği var. Projenin ortasındaki yüzme havuzu, süs havuzu ve botanik bahçesi gösterişli olacak gibi görünüyor. Tüm araçlar kapalı otoparka indiği için, proje içinde araç olmayacak. Bisiklet ve koşu parkurları bir de mini futbol sahası var.

Her blokta kat bahçeleri olacak ve bu bahçeler ortak kullanıma açık. Bünyamin Derman tarafından çizilen projede küçük ama çıkılabilen balkonlar da var. 60-90 santim genişliğindeki balkonlar Fransız balkondan biraz daha geniş olacak.

Resepsiyon hizmetinin de olacağı Yorum İstanbulda daire sahipleri 1 yıl boyunca back-up hizmetinden ücretsiz yararlanacak. Cenk Biber, aidat konusunda da Maliyetleri düşürecek bir proje olsun istedik. Mesela tek bir giriş kapımız var. Dolayısıyla güvenlik elemanında ciddi tasarruf olabilecek. Ekstra 1 kapı, 10 eleman demek. Çalışmalarımız aidatın metrekare başına 1.5 TL civarında olacağını gösteriyor dedi.

Sebze Halinin önündeki yol hayat kurtaracak

İstanbul Forum hakikaten devasa bir alışveriş merkezi. Geçen hafta sonu gitmek istediğimizde arabamız otogar girişinin önünde trafikte sıkıştı. Yorum İstanbula teste gittiğimde Cenk Bibere, Sanırım en büyük handikapınız, Forum İstanbulun Cumartesi Pazar günleri yaşadığı yoğunluk olacak. Acaba insanlar bu kalabalığı görüp AVMnin hemen yanıbaşında bir ev almasak der mi diyorum.

Cenk Biber şöyle yanıt veriyor: Haklısınız özellikle Pazar günleri burası ana baba günü oluyor. Tam da bizim şu an satış ofisimizin önünde yer alan göbekte trafik içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Ancak Yorum İstanbul sakinleri bu kalabalığa hiç girmeden evlerine rahatlıkla girip çıkabilecekler. Yorum İstanbula 6 ana giriş var. Pazar günleri en uygunu Sebze Halinin önünden geçen yol. Sebze Hali Pazar günleri kapalı olduğu için tenha oluyor.

Neden şehrin tam merkezi

Mevcut projeler içinde hem havaalanı hattına hem de Taksim hattına eşit mesafede olanını bulmak zor. Yorum İstanbulun koordinatlarını verince neden şehrin gerçek kalbinde olduğu daha iyi anlaşılabilir:

İki dakikalık yürüme mesafesinde bulunan metro istasyonu ile TEM ve E5 bağlantı yollarının sağladığı kolay ulaşım avantajlarının yanısıra, İstanbulun en can alıcı noktaları olan, Atatürk Havalimanına 9 km., Yenikapı İskelesine 7 km., FSM Köprüsü, Maslak, İkitelli Olimpiyat Stadına 11 km., Taksime 8 km. ve Eminönüne 7 km. mesafede bulunuyor.

Ankaralı Çalışkanlar İstanbulda adını duyuracak

Yorum İstanbulda ilk kazma vurulduğunda inşaatın Eylül 2012de bitmesi ve o tarihte konut sahiplerine anahtar teslimi yapılması planlanmış satın alanlara da bu tarihe taahhütte bulunulmuştu. Ancak inşaatı yapan Ankaralı Çalışkanlar İnşaat oldukça hızlı çıkınca tüm planlar altüst olmuş vaziyette. Bloklar yükselmiş. Teslim tarihi de 2011 Kasım ayına çekilmiş vaziyette. Aralık 2011de tüm anahtarların teslim edilmesi planlanıyor. Buradan ev alırken hesabını kitabını kılı kırk yaran bir şekilde yapanlar için büyük avantaj. Düşünsenize belki kiracısınız, bir an önce evinizin bitmesini istiyorsunuz. Hem taksit ödüyorsunuz hem de kira. Bir anda 10 aylık bir avantaj sağlıyorsunuz. 10 ay önce kira geliri elde etmeye başlıyorsunuz. Cenk Biber Ankaralı bir yüklenici olan Çalışkanlar, bu proje ile İstanbula girdi. Çok başarılılar. Tahmin ediyorum bunu onlar da prestij projesi gördü ve İstanbul konut pazarında iyi bir referans elde etmek istedi dedi.

Daireler 217 bin TLden başlıyor

Oda sayısı Daire tipi Metrekare Alt-üst fiyat
1+1 Bahçe katı 62-65 217-322 bin TL
1+1 Normal kat 65 255-264 bin TL
2+1 Bahçe katı 86-119 362-493 bin TL
2+1 Normal kat 108-119 411-419 bin TL
3+1 Bahçe katı 128 548-575 bin TL
3+1 Normal kat 128 514-529 bin TL
3+1 Dubleks 148 Satış tamamlanmış

Vatan/Ercan İnan


Geri Dön