04 / 05 / 2024

Konut yatırımcıları dikkat: Bu ilden ev alırsanız, kazanırsınız! 

Konut yatırımcıları dikkat: Bu ilden ev alırsanız, kazanırsınız! 

Merkez Bankası'nın konut fiyat endeksi, Türkiye'nin konut fiyatlarında yıllık bazda yüzde 89.2 gibi rekor bir yükseliş olduğunu ortaya çıkardı. Peki en çok değerlenen yerler nereler oldu? İşte ayrıntılar...



Konut fiyatları ile ilgili yaşanan gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Konuta yatırım yapmak isteyen binlerce kişi, Türkiye'nin değerli bölgelerini, konut fiyatlarında artış yaşanan yerlerini merakla araştırıyor. Türkiye genelinde konut piyasasında yaşanan hareketlilik, konut fiyatlarının rekor seviyeleri görmesini sağladı. 

Son açıklanan rakamlara göre, konut fiyatlarının en yoğun artış gösterdiği bölgeler de belli oldu. Buna göre, İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  gibi büyük metropollerin yanı sıra Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde de önemli yükselişler olduğu belirlendi. 

Konut yatırımcıları dikkat: Bu ilden ev alırsanız, kazanırsınız! 

YATIRIMCILARIN TERCİHİ BELLİ OLDU 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; ev fiyatlarındaki artış hız kesmiş durumda ancak yükseliş hala devam ediyor. Bu dönemde öne çıkan yerlerden biri Sakarya oldu. Doğal güzellikleri ve eşsiz konumuyla ön plana çıkan Sakarya, özellikle merkez ilçesi Adapazarı ile yatırımcıların odağında yer alıyor. 

Sakarya, sahip olduğu 16 ilçesiyle yatırımcılara pek çok farklı seçenek sunuyor. Bu çerçevede Akyazı, Arifiye, Erenler, Ferizli, Geyve, Hendek, Karapürçek, Karasu, Kaynarca, Kocaali, Pamukova, Sapanca, Serpan, Söğütlü ve Taraklı ilçeleri yatırımcıların yöneldiği yerlerden oluyor. 

Konut yatırımcıları dikkat: Bu ilden ev alırsanız, kazanırsınız! 

KONUT FİYATLARINDA VE DEĞERİNDE İSTANBUL'U YAKALAYACAK 

Özellikle tatilcilerin ilgisini çeken bölgeleriyle sık sık gündeme gelen Sakarya, son dönemde Sapanca Gölü çevresine kurulan bungalov evlerle de değerini yükseltiyor. 

Sakarya'nın yaşadığı bu gelişimle beraber Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük kentleri yakalayabileceğine dikkat çekiliyor. Ayrıca, konut yatırımcıları tarafından da tercih edilebilirliği arttı. 

Merkez Bankası tarafından açıklanmış olan son konut fiyatları endeksi raporunda da Sakarya'nın yaşamış olduğu artış ön plana çıktı. 

Açıklanan rakamlara göre, 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 oranında artan KFE, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 68,0, reel olarak ise yüzde 1,4 oranında yükseldi. İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 1,3, 2,4 ve 2,8 oranlarında artış gözlenmiştir. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 54,5, 85,6 ve 70,4 oranlarında artış gösterdi. 

11 bankada resmen Mart 2024 şoku! Denizbank, Akbank, QNB, Ziraat, Yapı Kredi, Garanti ve 5 banka daha az önce duyurdu!

Mağdur ev sahipleri: Artık tahliye taahhütnamesi noterden yapılacak, masrafları kiracı ödeyecek, eşi de imza atacak!

KPSS'den 60 puan alanlar hemen başvursun! Memur alımı başladı! Fırsatı kaçırmayın! İşte başvuru detayları


 


Geri Dön