Sektörel

Konut yatırımcısı rotayı Antalya'ya çevirdi!

Aderan Global Yönetim Kurulu Eş Başkanı Ahmet Rıfat Sert, Antalya’nın coğrafi konumu ve sakin hayatı ile her zaman yükselen bir değere sahip olduğunu, Antalya Havalimanı’nın etkisiyle şehrin ulusal ve global ticari bağlantılarının güçlendiğini dolayısıyla yatırımcıların dikkatini çektiğini vurguladı

TÜİK’in açıkladığı Temmuz 2024 Konut Satış İstatistikleri’nde İstanbul ve Ankara’dan sonra en fazla konut satışı yapılan il Antalya oldu. Aderan Global Yönetim Kurulu Eş Başkanı Ahmet Rifat Sert Antalya Havalimanı’nın etkisiyle şehrin ulusal ve global ticari bağlantılarının güçlendiğini dolayısıyla yatırımcıların dikkatini çektiğini belirtti.

YATIIRMCILARDAN ANTALYA'YA BÜYÜK İLGİ

Türkiye’de turizmin kalbi olarak kabul edilen Antalya, gayrimenkul sektöründeki gelişmesini sürdürerek değerini artırmaya devam ediyor.

TÜİK’in açıkladığı Temmuz 2024 Konut Satış İstatistikleri’nde İstanbul ve Ankara’dan sonra en fazla konut satışı yapılan il Antalya oldu. Temmuz ayında 6 bin 659 konut satışı gerçekleşirken yabancılara yapılan satışlarda ise Antalya 878 konut satışıyla Türkiye genelinde ilk sırada yer aldı.

Raporda sene başından bu yana yabancılara 4 bin 746 konut satışı gerçekleştiğini ve bu rakamın toplam yabancı satışının yaklaşık yüzde 38’ine denk geldiğini ifade eden Aderan Global Yönetim Kurulu Eş Başkanı Ahmet Rifat Sert, yatırımcıların bölgeye gösterdiği bu ilginin, ileriki zamanlarda turizm dışında oluşturulacak ticari girişimler adına önemli bir gelişme olarak yorumlanabileceğini söyledi.

 

EN ÇOK KONUT SATIŞININ YAPILDIĞI YER

TUİK raporunun ilçe kırılımlarına bakıldığında ise 2023 yılında Alanya, Kepez ve Muratpaşa ilçeleri en çok konut satışının olduğu yerlerin başında geliyor.

Bu yıl da taleplerin benzer noktalarda yoğunlaştığını dile getiren Ahmet Rifat Sert “Muratpaşa bölgesine yönelik yatırımlarda havalimanının önemli bir etkisi bulunuyor.  

Antalya Havalimanı, Avrupa’nın en yoğun ilk on dört, Türkiye’nin ise en yoğun ilk üç havalimanı arasında yer alıyor. Havalimanının mevcut kapasitesinin artırılması ve kapsamının geliştirilmesi için gerçekleştirilen yenilenme çalışmalarında ilk fazın 2025 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Bunun yanı sıra Antalya Havalimanı, Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatının (EUROCONTROL) yayınladığı son raporda Avrupa’da en fazla uçuş yapılan havalimanları arasında 7. sırada bulunuyor. Listede Türkiye’den sadece İstanbul Havalimanı ve Antalya Havalimanı yer alıyor.

Bu da hem turizm hem de ticaret açısından ulusal ve uluslararası yolculuk yapanlar için Antalya’nın değerini daha da artırıyor. Böylelikle havalimanının bulunduğu Muratpaşa ilçemiz hem konut hem de diğer gayrimenkul yatırımları için sıklıkla talep aldığımız noktaların başında geliyor.

Kiralar asgari ücretin yarısına düşmeden refah olmaz önerisi: Şu an mütevazı bir ev kirası 2 asgari ücret seviyesinde!

Konut sektörünün üzerinde kara bulutlar var! Konut yatırımından soğutma operasyonu yapılıyor!