28 / 04 / 2024

Konut, yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi?

Konut, yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi?

Yatırımcılar, döviz mi, gayrimenkul mü? daha çok kazandıracak sorularını araştırırken uzmanlardan açıklama geldi. Konut yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi? Konut fiyatları ne olacak?



Gayrimenkul piyasası 2023 yılında da yükselmeye devam etti. 2023 yılını yüzde 6’lık bir büyüme oranıyla kapatan konut sektörü özellikle deprem bölgesi inşaat ile altyapı faaliyetlerinin artması ve kentsel dönüşümün verilen devlet destekleriyle hız kazanması olumlu yönde etkiledi.

KONUT YATIRIMCISINA KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEK

The Best Invest CEO’su Dara Altunyay, Konut alımının kredi kısıtlarından dolayı zorlaştığını söyleyerek uzun vadede gayrimenkule olan yatırımın artacağını belirtti. 

Altunyay: ''Zira gayrimenkulün döviz ve altına nazaran 1.2 oranla yıllık artışı dünya standardıdır. Doğru yönetilen pasif gelirin de 0,10 yıllık katkısı göz önüne tutulduğunda, gayrimenkulün hala dünya üzerindeki en güvenilir ve kazançlı yatırım enstrümanlarından olduğu açıkça görülüyor” dedi.

BU YERLERDE KONUT FİYATLARI 1,5 KAT ARTTI!

The Best Invest CEO’su Dara Altunyay, 2023 yılına dair konut piyasasını değerlendirerek ''Geçtiğimiz sene Türkiye’de alıcı portfolyosunun geniş olacağı bölgelerin yani yabancı alıcının da oyunun içinde olduğu il ve ilçeler öne çıktığını belirten Altunyay şu ifadedeleri kullandı: “Bunun alt kırılımı olarak şehir merkezlerine yakınlık, toplu taşımaya yakınlık gibi faktörler de bundan etkili oldu.

Örneğin İstanbul’da Kadıköy ve Beşiktaş gibi önde algılanan ilçelere nazaran yabancı alıcıların tercih ettiği Başakşehir, Maltepe, Kartal, Bahçeşehir gibi ilçeler diğer ilçelere göre 1,5 misli değer artışı yaşadı.

 Bu mantık üzerine geliştirilen senaryoda Türkiye için Çanakkale, Ege kıyıları ve Akdeniz kıyılarında daha net artışlar gözlendi. Bu unsura ilaveten sanayii ve eğitim de gayrimenkul yatırımında takip edilmesi gereken kriterlerin başında geldi.

Örneğin Eskişehir ve Kocaeli gibi birçok öğrencinin hareketliliği, nispeten küçük metrekareli dairelerin değer artışını rakiplerinin önünde tuttu.” ifadelerini kullandı.

Ne konut ne dolar! Türkler 2023'te en çok bunları aldı!

Kiracı oranı 12 yılda yüzde 5 arttı!

Konut fiyatları seçimlerden sonra fırlayacak!

Geri Dön