21 / 05 / 2024

Konutlarda 2011 şömine modelleri neler

Konutlarda 2011 şömine modelleri neler

Odunlu klasik bir şömine, öncelikle dumanı iyi çekmeli, onu etkin biçimde dışarı atmalı, kolay ve güvenli bir yanma sağlayacak şekilde tasarlanmalı. Bu sebeple şöminenin yerleşimine dikkat edin  



 
1- Odunlu klasik bir şömine, öncelikle dumanı iyi çekmeli, onu etkin biçimde dışarı atmalı, kolay ve güvenli bir yanma sağlayacak şekilde tasarlanmalı. Bu sebeple şöminenin yerleşimine dikkat edin.

2- BACANIN çAPI ÖNEMLİ

Doğru bir şömine bacası uygulamak için, bacanın çatı mahyasını en az 1 metreyi geçmesi gerekir. Baca çapını belirlerken de şömine haznesinin ölçüsü dikkate alınması gerekir.

3- DİKEY DE OLABİLİR

Asansörlü cam kapakları şöminenizin formuna göre yatay veya dikey olarak kullanmanız mümkün.

4- BACASIZ VE PRATİK

Yakıt olarak bioethanol kullanılan bacasız modeller şimdilerde çok revaçta. çünkü çok pratik, üstelik de çok şıklar... şžömineyi yaktıktan sonra kısa süreli bir havalandırma ile ortamı sağlıklı kılabilmeniz de başka bir avantaj. Siz yeter ki yakıt doldurma ve ateşleme gibi konularda dikkatli olun ve ürünü aldıktan sonra kullanım talimatlarını iyi okuyun.

5- GAZLI şžÖMİNE

Odunlu bir şömine için evinizde müsait bir altyapı yoksa bu sizin şömine keyfinden mahrum kalacağınız anlamına gelmez. Herhangi bir tadilata girişmeden, gazlı modellere veya tıpkı bir mobilya mantığı ile tasarlanan ve baca gerektirmeyen örneklere başvurabilirsiniz.

6- KUMANDA EDİN

Doğalgazlı şömine kullanmak istiyorsanız, kapalı hazneli ve hermetik sistem ile çalışan uzaktan kumandalı modellere başvurabilirsiniz. Böylelikle yerinizden bile kalkmadan asansörlü cam kapağı ve ateş seviyesini kontrol edebilirsiniz.

7- AKILLI şžÖMİNE

Akıllı ev sistemleri kapsamına giren şömineleri, evinize gelmeden birkaç saat önce aktif hale getirebilir, böylelikle geldiğinizde evinizi çoktan ısınmış olarak bulabilirsiniz

8- KALORİFER ETKİSİ

şžöminenizin tüm evin ısınmasına katkıda bulunmasını istiyorsanız, onu özel bir radyatör sistemine bağlatabilirsiniz.

9- İS DERDİ YOK

Pratik olan başka bir şömine türü de elektrikli olan. şžömine içine yerleştirilen ve ısı rezistanslı olan bu ürünleri pratik kullanımlarından dolayı tercih edebilirsiniz. Bu ürün is derdinden de kurtarıyor.


10- Mekanın birkaç farklı noktasından ateşin görünmesini istiyorsanız, iki ya da üç tarafı açık modellere yönelmelisiniz. Ön ve bir yan yüzeyi açık olan şömineler L tipi olarak adlandırılıyor ve iki açıdan şömine ateşinin görülebilmesini sağlıyor.

 

11- BAHçEDE şžÖMİNE KEYFİ

şžöminelerin sadece iç mekanları ısıttığı günler geride kaldı. Açık hava mekanlarını dört mevsim keyifli kılan şömineler de şık tasarımlarıyla ön plana çıkıyor. Bahçe veya genişçe bir terasınız varsa, bu zevkten mahrum kalmayın.


12- MEKANA GÖRE MODEL

şžöminenizin konumunu tasarlarken, onun mekanın oranları üzerindeki etkisini değerlendirmeyi unutmayın. Odanın uzunluk algısını azaltmak istiyorsanız, uzun kenarın ortasına bir şömine yerleştirebilirsiniz. Uzunluğu vurgulamak istiyorsanız, şömineyi kısa kenarın ortasına yerleştirebilir veya aynı amaçla bir köşe şöminesine başvurabilirsiniz.

 

13- KAPASİTEYİ BELİRLEYİN

Isınma ihtiyacınıza göre şömine haznesi seçmelisiniz. çünkü ısınma ile ilgili temel performans, haznenin kapasitesi ile doğru orantılıdır.


14- HER YÖNDEN BAKIN

Tipik tek açıklıklı şöminelerin yanı sıra, iki veya üç adet açıklığı olan ya da dört yanından da zeminle bağlantılı olmayan seçenekler var. Siz öncelikle şömineyi ne şekilde kullanacağınıza ve ateşi mekanın hangi bölümlerinden görmek istediğinizi seçin.

15- MEKANI BÖLÜN

Bir duvardan yana doğru uzayan, üç tarafı açık U tipi şömineler de geniş bir mekanı kendi içinde bölümlere ayırmak için şık bir mimari elemana dönüşebilir.
Sabah

 

 


Geri Dön