27 / 04 / 2024

Konutların satış süresi uzuyor! Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Konutların satış süresi uzuyor! Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Son zamanlarda konut piyasasında dal kıpırdamıyor. Talebin olmadığı ama fiyatların gittikçe yükseldiği konut piyasasında konut satış ilanları artmaya devam ediyor. Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!



Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması, kredi faizlerinin yükselmesi ve vatandaşın ekonomik koşullardan dolayı alım gücünün azalması  vatandaşı ev hayalinden gittikçe uzaklaştırdı. Konut piyasasında konut fiyatları her geçen gün artmaya devam ediyor. Talebin azaldığı piyasada fiyatlar hala yukarı yönlü hareket ediyor. Fahiş fiyatlardan dolayı konutların satışı neredeyse durma noktasına geldi. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda satılık konutların ilanda kalma süresinden bahsetti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Celal Erdoğdu @CelalErdogdu

Konutların satış süresi uzuyor!
Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne uzadı. Kredi kampanyaları ile 40 güne kadar gerileyen satış süresi, kampanya öncesi normaline dönüyor.


 

 

 

 

 

 


Geri Dön